Efter premiärsuccén: VIF kastar om i laget

Efter premiärsegern mot Eskilstuna förra helgen är det i morgon dags för nästa uppgift för Vimmerby IF:s herrar i division två-fotbollen. Anrika Karlslunds IF väntar på boratplan i Örebro och trots den imponerande insatsen mot Eskilstuna (3-1) väljer tränare Johan ”JC” Carlsson att vaska om en del i laget.

VIF:s tränare Johan "JC" Carlsson ändrar om lite i laget till morgodagens bortamatch mot Karlslund.

VIF:s tränare Johan "JC" Carlsson ändrar om lite i laget till morgodagens bortamatch mot Karlslund.

Foto: Arkiv

Fotboll2016-04-22 06:45

– I morgon mönstrar vi det lag som alla vid sidan av förväntade sig. Att vi byter tre man från matchen senast handlar inte om prestationer, utan om vilka spelartyper vi tror passar bäst för den här uppgiften. Jag bestämde mig för startelvan fem minuter innan uttagningen i går kväll, säger ”JC”.

In i laget kommer Ola Lindblom, Karlo Goranci och Alexander Jonsson.

Startelvan i sin helhet:
Nic Rydholm – Oskar Eriksson, Johan Lundin, Ola Lindblom, Jonathan Fält-Öhr – Allan Zizinga, Alexander Jonsson, Oskar Stejdahl – Jimmy Svensson, Karlo Goranci, Rickard Thuresson.

– Svårt att säga om man ska använda sifferkombinationen 4-3-3 eller 4-5-1, det beror nog mest på om vi har bollen eller inte, säger Johan ”JC” Carlsson.

Vad vet du om Karlslund?
– De har en riktigt duktig anfallare, som gör en hel del mål. Annars vet jag egentligen inte så mycket. De slog Linköping City förra helgen och det är ju bra gjort, avslutar VIF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!