Teknisk brasse fortsätter i Kisa BK

De senaste veckorna har Maurizio Fagotti provtränat med Kisa BK. Nu är det klart att den 20-årige brassen fortsätter i KBK resten av säsongen.

Maurizio Fagotti, längst till höger, kommer spela kvar i Kisa BK. På bilden syns de övriga målskyttarna i träningsmatchen mot Gullringen: Oskar Olsson Grönqvist, Adam Härnström och Daniel Arnesson.

Maurizio Fagotti, längst till höger, kommer spela kvar i Kisa BK. På bilden syns de övriga målskyttarna i träningsmatchen mot Gullringen: Oskar Olsson Grönqvist, Adam Härnström och Daniel Arnesson.

Foto: Privat

Fotboll2022-03-29 12:00

– Ja, vi tog det beslutet i måndags kväll. Han har ett europeiskt pass och blir spelklar för oss direkt, säger sportchefen Robert Wass.

Vad är det för typ av spelare ni får in?

– Han är väldigt teknisk och snabb. Det är en klassisk "tia", som påminner mycket om Eiji Fujinami Goncalves som var här förra året. Det känns bra att allt är klart nu.

Maurizio Fagotti var med i träningsmatchen mot Gullringen häromveckan och gjorde ett av KBK:s mål i 5–0-segern (snyggt långskott i nättaket). Han bor redan i Kisa, tillsammans med KBK:s andra brasse Vinicius Rodriguez.

Men just Vinicius är ett frågetecken inför division 3-premiären nästa helg. Anledningen? Han saknar ett europeiskt pass, som krävs för spel på förbundsnivå.

– Bollen ligger hos Migrationsverket och det kommer lösa sig, men vi vet inte när. Målsättningen är fortfarande att Vinicius ska vara med i premiären, säger Robert Wass.

I övrigt rapporterar KBK:s sportchef att viktige Daniel Arnesson är skadad och riskerar att missa inledningen av säsongen.

– Det handlar om ett skadat ligament i axeln. Den senaste prognosen är att "Danne" behöver vila i två veckor till.

Till sist: På söndag möts Rimforsa och Kisa i Östgötacupen. Då har de båda klubbarna gemensamt beslutat att alla intäkter från entrén och kiosken ska skänkas till UNHCR:s arbete för människor på flykt från Ukraina. Tidigare har grannklubben Hägerstad beslutat att hälften av medlemsintäkterna ska skänkas till hjälparbetet i Ukraina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om