Efter rasismanklagelsen – nu träder spelaren fram

Nu väljer Tenhultspelaren som lämnade Arena Ceos mitt under matchen mot Vimmerby IF i lördags att ge sin version kring vad som hände.

Tenhultsspelaren Angelo Deumaga, t.v. i bild, har trätt fram och givit sin version av incidenten i matchen mot Vimmerby i lördags.

Tenhultsspelaren Angelo Deumaga, t.v. i bild, har trätt fram och givit sin version av incidenten i matchen mot Vimmerby i lördags.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-05-24 15:41

Det var i mitten av den första halvleken som Angelo Deumaga störtade ut från planen, kraftigt upprörd efter en ordväxling med en VIF-spelare vid en frisparkssituation. Matchen bröts sedan då Tenhult vägrade att fortsätta. 

Till Sveriges Radio P4 Jönköping säger Deumaga att han blev väldigt arg och inte kunde spelare vidare sedan motståndarspelaren ska ha sagt "Black people shit" till honom. 

– Jag bara sprang ut från planen. Jag kunde inte spela vidare. Jag var så arg, säger Angelo Deumaga till SR P4 Jönköping.

Enligt Vimmerbys spelare var det inte alls så han sa, utan "Piece of shit". 

Då ingen annan hört någonting vid situationen, vare sig domare eller spelare i de båda lagen, står nu ord mot ord. 

I radiointervjun öppnar Tenhultsspelaren upp för en dialog med VIF-spelaren i hopp om att klargöra vad som hänt.

– Jag tycker att han ska ta kontakt med mig så att vi kan prata om det.

Så här sa Vimmerbyspelaren till vår tidning om händelsen under lördagen: 

– Det var efter en frispark, där jag skulle springa därifrån. Då drog han dobbarna mot mitt benskydd, vilket gjorde att jag ramlade. 

– Sen sa jag "Piece of shit" till honom och gick därifrån. Då blev han arg och sa att jag var rasist. Det blir liksom fel för mig, då jag själv har invandrarbakgrund. Han kan ha missuppfattat vad jag sa. Det får mig att se dum ut och jag tycker det är svinjobbigt nu. 

Har ni pratat med varandra efter händelsen?

– Nej, det har vi inte gjort. Jag kan gärna prata med honom. Jag vill ge min version och vill inte att det ska bli fel. 

Vår tidning har sökt Angelo Demuaga för en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!