Efter segern: VIF vaskar om i laget

Säker seger mot Eskilstuna i premiären förra helgen. Trots det väljer Vimmerby IF:s tränare Johan "JC" Carlsson att ändra på tre positioner i startelvan till dagens bortamatch mot Karlslund. – För mig som tränare är det en förmån att ha en sådan konkurrenssituation i laget, säger han.

Foto: Arkiv

Fotboll2016-04-23 05:00

Efter premiärsegern mot Eskilstuna är det i dag dags för nästa uppgift för Vimmerby IF:s herrar i division två. Anrika Karlslunds IF väntar på bortaplan i Örebro och tränare Johan "JC" Carlsson väljer att vaska om en del i laget.

  – I dag mönstrar vi det lag som alla vid sidan av förväntade sig. Att vi byter tre man från matchen senast handlar inte om prestationer, utan om vilka spelartyper vi tror passar bäst för den här uppgiften, säger "JC".

  In i laget kommer Ola Lindblom, Karlo Goranci och Alexander Jonsson. De som får kliva åt sidan är Gustavo Borges, Jaafar Mustafa Mohammad och Marcus Ahl.

  "Extra svårt"

  – Det har varit extra svårt att ta ut laget efter den här veckans träningar. Ola och Karlo har sett otroligt pigga ut. Det är vissa småsaker som avgör vid laguttagningen. Vad gäller Alexander så handlar det framför allt om hans boxspel, säger Johan "JC" Carlsson, som efter segermatchen mot Eskilstuna var långt ifrån nöjd.

  – Med några dagars perspektiv så har jag själv funderat över det. Det handlar om att presspelet inte har fungerat riktigt som jag har velat. Samtidigt är det just det som vi får justera mest med tanke på spelsystemet, så det är klart att det tar tid.

  – Här snackar jag med spelare och supportrar om att ha tålamod, samtidigt som jag tappar det helt själv. En aning motsägelsefullt, skrattar Johan.

  Vass anfallare

  Vimmerby IF:s startelva i dagens match ser ut så här: Nic Rydholm – Oskar Eriksson, Johan Lundin, Ola Lindblom, Jonathan Fält-Öhr – Allan Zizinga, Alexander Jonsson, Oskar Stejdahl – Jimmy Svensson, Karlo Goranci, Rickard Thuresson.

  – Det är svårt att säga om man ska använda sifferkombinationen 4-3-3 eller 4-5-1, det beror nog mest på om vi har bollen eller inte, menar Johan "JC" Carlsson.

  Vad vet du om Karlslund?

  – De har en riktigt duktig anfallare, som gör en hel del mål. Annars vet jag egentligen inte så mycket. De slog Linköping City förra helgen och det är ju bra gjort. Även om Linköping tycker att de blev rånade, så är det ju ändå de tre poängen vi spelar om, avslutar VIF-tränaren.

Elvan

Nic Rydholm

Oskar Eriksson, Johan Lundin, Ola Lindblom, Jonathan Fält-Öhr

Allan Zizinga, Alexander Jonsson, Oskar Stejdahl

Jimmy Svensson, Karlo Goranci, Rickard Thuresson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!