Efter serieavhoppen: "Är nog bara en svacka"

Tanken var att Vimmerby IF:s damer skulle få möta elva lag men nu blir det bara nio efter avhoppen. "Det gör sig inte själv utan man måste jobba för det", säger VIF:s tränare Mikael Rinaldo om seriens avhopp.

Två lag har lämnat division två serien.

Två lag har lämnat division två serien.

Foto: Örn E Borgen, TT

Fotboll2021-07-05 13:00

För några dagar sedan kunde vi rapportera om att Smedby/Trekanten från Kalmar lämnar division två serien och några veckor innan dess sa Frödinge-Brantestad SK adjö. Smedbys tränare Ray Johansson förklarar avhoppet såhär. 

– De sista träningarna var vi väl åtta-nio stycken. Det är så tråkigt. Vi har haft samarbete med Trekanten och tagit oss från division 3 till division 2, pressat IFK Kalmar i cupen. Det finns så mycket duktiga fotbollsspelare, säger Johansson till Barometern/OT. 

Mikael Rinaldo i Vimmerby IF säger så här:

– Det är jättetråkigt. Föreningarna måste nog kolla över vad som kan vara anledningarna. Det är inte bra för damfotbollen. Man ska också komma ihåg att ingenting görs av sig själv utan vi i föreningarna måste aktivt jobba för det.

I Vimmerby IF mår verksamheten riktigt bra.

– Till oss kommer det fler, vi tappar inte i alla fall. När jag pratar med tjejerna så är det glädje som utstrålar. Vi har tjejer i alla möjliga åldrar och överlag tror jag damfotbollen egentligen mår bra, säger han. 

 Mikael Rinaldo är inte orolig för framtiden utan tror det är en svacka. 

– Jag hoppas och tror att det kommer ta igen sig. Det är nog bara en liten dipp nu under pandemin att tjejerna hittat annat att sysselsätta sig med. Men det kommer finnas ett sug efter grupptillhörighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!