Efter seriesegern: "Det känns helt fantastiskt"

När allt ställdes på sin spets var Kisa BK starkast. Efter 2–1-segern mot Finspång bröt det ut ett stort segerjubel på Idrottsplatsen.

Här är Kisa BK:s vinnarlag säsongen 2020. I den avgörande seriefinalen mot Finspång blev det seger med 2–1.

Här är Kisa BK:s vinnarlag säsongen 2020. I den avgörande seriefinalen mot Finspång blev det seger med 2–1.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-03 19:25

När vi får ett snack med KBK-tränaren Greger Johansson har han precis genomfört den obligatoriska duschen med kläderna på, där spelarna lyfte in honom i det segerrusiga omklädningsrummet.

– Det har varit en lång dag med hög anspänningsnivå. Det känns otroligt skönt att vi fixade det här, säger Greger Johansson och rättar till guldhatten.

Sett över 90 minuter var 2–1-segern mot Finspång helt i sin ordning. Det borde ha blivit större siffror, med tanke på KBK:s alla målchanser i den andra halvleken.

– Vi öppnade matchen starkt och hade bra koll på Finspång. Det kändes helt rättvist att vi också fick 1–0 (Eric Lindblom). Sedan tappade vi lite när David Ganbrant tvingades utgå efter en halvtimme. Det blev rörigt. Finspång fick mer att säga till om och gjorde 1–1 före paus.

Därmed var det helt jämnt inför den andra halvleken. Med en stenhård frispark i krysset löste Hampus Härnström upp de värsta nervknutarna i den 52:e minuten. 2–1 till Kisa.

Efter det hade hemmalaget bra koll på läget, frånsett ett ribbskott i 83:e minuten. Finspång drog på sig tre utvisningar i den andra halvleken och lyckades aldrig mobilisera någon ordentlig kvitteringsjakt. De hade dessutom behövt göra ett segermål för att gå om i tabellen.

Strax före klockan 17:00 på lördagen bröt det stora segerjublet ut. Guldhattarna, champagnen och de specialtryckta vinnartröjorna åkte fram.

– Det är häftigt att stå här som seriesegrare. Tidigare har jag vunnit serien som spelare i Kisa. Nu får jag göra det som tränare. Det känns helt fantastiskt, säger Greger Johansson.

Fortsätter du nästa år...?

– Vi får se. Nu när säsongen är över kan vi börja fundera på framtiden. Kontraktet som jag skrev på i somras gällde bara den här hösten.

Kan du ge någon vink om hur du tänker?

– Jag är intresserad, det vore en lögn att påstå något annat. Det finns mycket att bygga vidare på. Det är ungefär vad jag kan säga för tillfället.

Vad krävs för att Kisa ska etablera sig i fyran?

– Vi har redan visat att det här laget står sig bra mot division 4-motstånd, men visst skulle det vara bra att både spetsa och bredda truppen. Exempelvis är det oklart hur det blir med Eric Lindblom, som har kommit in på en utbildning i Stockholm. Om han försvinner behövs det en ersättare.

I seriefinalen mot Finspång var just Eric Lindblom bäst i Kisa, tillsammans med mittbacksgiganten Alberis da Silva och Edwin Andersson som gjorde ett mycket bra inhopp.

Senast KBK spelade i division 4 var säsongen 2016. Nästa år är det dags igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!