HM IS hakar på i toppen efter derbyvinst

Är HM IS ett potentiellt guldlag i femman? Jo, kanske. I vart fall ett lag för toppstriden. I derbyt mot Södra Vi hakade de på i kampen om en finfin placering efter 3–2. "Det passar oss att slå ur underläge", säger tränaren Roger Olofsson.

HM IS fick jubla igen efter en ny seger, mot Södra Vi IF.

HM IS fick jubla igen efter en ny seger, mot Södra Vi IF.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-08-20 11:41

Det vimlar av lag i norra femman som har chans att nå topp-tre och därmed möjlighet att ta sig till division fyra nästa säsong. 

HM IS är i allra högsta grad ett av dem. Inte minst nu när Södra Vi IF besegrades hemma på Slättvallen. 

– Skönt att vi vann och hakade på topplagen. Vi ligger ändå en bit bakom de allra bästa, men det är ingen nackdel för oss. Vi slår lite ur underläge, säger Roger Olofsson. 

Han fick se sitt lag få en tuff start. 

– Södra Vi fick straff och gjorde mål (Kim Johansson) redan efter några minuter. Som väl var så kom vi tillbaka snabbt och kvitterade genom Rasmus Samuelsson. Efter 17-18 minuter gjorde vi mål igen på en retur (Teodor Berggren). 

Olofsson var nöjd med spelet första halvleken. 

– Vi borde ha gjort några fler mål bara, men vi är inte tillräckligt skärpta sista tredjedelen. 

Med kvarten kvar satte Jonatan Green 3–1, där SVIF replikerade omedelbart efter en ny straff (Filip Frejd). Det blev också slutresultatet. 

Patrik Nilsson, tränare i Södra Vi:

– Vi startade matchen bra under de första åtta minuterna, sedan är vi dåliga de övriga 37 minuterna i första. I andra halvlek försöker vi, men orkar inte riktigt. Vi förlorar mot ett bättre lag. Joakim Hammar var duktig.

I HM IS har för övrigt William Stejdahl återvänt från Höreda, dessutom har de fått in ett annat nyförvärv.

– Han blev klar idag (lördag), tror jag. Det är en kille från Nigeria som har studerat i Ukraina. Han har sett spännande ut på träningarna. 

Däremot är det osäkert hur det blir med Felix Stejdahl, Olle Engqvist och William Waerme, som alla ska börjar studera på annan ort. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!