Efter beskedet – ny skavank kan ställa till det för VIF

Häromdagen kom glädjebeskedet att Ludwig Strömbom, som varit långtidsskadad, planeras gå in från start i vårsäsongens avslutande match mot Ölmstad. Men då var olyckan framme.

VIF:s Ludwig Strömbom ryktades starta i säsongens sista match. Då åkte han på en ny smäll.

VIF:s Ludwig Strömbom ryktades starta i säsongens sista match. Då åkte han på en ny smäll.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-08 17:30

– Jag såg fram emot att få gå in från start, men under gårdagens träning så fick jag en vridning i det andra knät, alltså det som varit friskt tidigare. Så nu vet jag inte hur det blir längre, säger han.

Hur kommer det sig att du skadade det andra knät då?

– Det var i en situation med Haris (Dreco) i träningens slutminuter som jag fick en smäll på ledbandet och föll till marken, berättade Strömbom, som kände av smällen när han vaknade på fredagsmorgonen.

– Jag ska inte ljuga, det kändes riktigt illa i morse. Men nu under eftermiddagen känns det bättre.

Vimmerbys Ludwig Strömbom har varit skadad sedan i början av maj förra året och spelade sin senaste ordentliga fotbollsmatch i oktober för snart två år sedan.

Hittills har han gjort tre inhopp, och säger att läkningen har gått bra.

– Jag känner att jag har opererats två gånger, men det gör inte ont. Känslan i kroppen är bra, men vi har sagt att vi avvaktar lite med tanke på gårdagens smäll. Jag får sova på det en natt till och ta ett beslut imorgon, sa han under fredagseftermiddagen. 

På lördagen väntar alltså match mot Ölmstad, något som Ludwig Strömbom menar kan bli kämpigt.

– Vi hade lite tufft mot dem i bortamötet senast. Det kan vara bra för oss att få en väckarklocka efter förlusten mot Höreda förra veckan. Många är sugna på att vinna nu innan uppehållet så det ska nog gå vägen.

Lördagens match mellan VIF och Ölmstads IF startar 13.00 på Arena Ceosvallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!