Hur är läget i KBK efter tappen?: "Jobbar på för fullt"

Kisa BK har haft tre fantastiska säsonger. Den senaste var den bästa i klubbens historia. Frågan är hur det blir nästa säsong? Just nu finns en rad frågetecken. "Vi jobbar på för fullt", säger Robert Wass i sportgruppen.

Robert Wass i Kisa BK menar att klubben måste välja riktning för att kunna arbeta inför nästa säsong.

Robert Wass i Kisa BK menar att klubben måste välja riktning för att kunna arbeta inför nästa säsong.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-11-22 18:09

Det mesta har varit som en dans på rosor för KBK under 2020-talet. Serieseger i femman 2020, samma sak i fyran 2021 – och så en mittenplacering i division tre som nykomling 2022. Det är närmast en häpnadsväckande resa klubben har gjort. Hur är då känslan och läget inför 2023? Vi tog ett snack med Robert Wass. 

Vi kan konstatera att den senaste tiden präglats av spelartapp, där Kisaprodukterna Rasmus Bexell och Martin Höglind Stridell gått tillbaka till Gullringens GoIF och där backklippan Oskar Olsson Grönqvist valde spel i Ljungsbro. Även Adam Härnström sägs vara mycket nära Mjölby. 

När det gäller Härnström, så bekräftar Wass att skyttekungen faktiskt är förlorad för KBK:

– Det ska vara klart. Adam kommer att spela i Mjölby, säger han. 

I ett tidigare skede deklarerades dessutom att Elias Abassi flyttar tillbaka till hemtrakterna i västra Sverige. Utöver de här finns andra frågetecken kring spelarna i A-laget, bland andra då talangen Stephen Kigongo. 

Hur ser du på det. Är du orolig över situationen?

– Nja, inte för klubben. Vi kommer nog att sy ihop det hela på ett bra sätt, det är väl lite för egen del i så fall. Jag känner att det här tar mycket kraft, energi och tid. Vi lägger ner många timmar med det här i sportgruppen. 

Hur är lagbygget nu?

– Frimånaden har precis börjat och mycket kommer att hinna hända. De senaste säsongerna har det alltid dröjt en tid innan vi haft truppen färdigbyggd och det kommer nog bli likadant den här gången. Vi vet att det alltid är en process och att det kan ta tid för spelarna att fatta beslut och bestämma sig, säger Robert Wass och fortsätter: 

– Sedan är det väl så att vi kommer att få tänka på ett annat sätt än vad vi gjorde från början. Då var fokus på att vi skulle spetsa till truppen i en enskild lagdel. Nu är läget så att vi först kommer att få hitta ersättare efter spelare som lämnar och sen spetsa till det. Så kan jag säga. Vi har också kontakter med potentiella nyförvärv. Vi har ett bra nätverk och kan säkerligen få till ett slagkraftigt lag. 

Ni har inte gjort klart med tränare än. Hur är status där?

– Alberis är huvudspåret och vi hoppas få klart med tränarlösningen så snabbt som möjligt. När det blir kan jag inte säga exakt. 

Vår tidning har sökt tränaren Alberis Da Silva, men inte lyckats nå honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!