Albin och Mehmet är redo att axla större roller

I ett ungdomligt Västerviks FF kommer båda 19-åringarna Mehmet Tekbas och Albin Kito få intressanta roller.

Albin Kito är ett intressant nyförvärv hos VFF inför seriestarten i division 3.

Albin Kito är ett intressant nyförvärv hos VFF inför seriestarten i division 3.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-04-06 16:00

För Mehmet är division 3-spel ingen nyhet eftersom han de två senaste säsongerna har spelat runt 15 matcher i VFF. Albin kommer i sin tur från IFK Västervik där det har varit spel i division 5 som gällt de två senaste åren.

– Det jag har lärt mig under mina två första säsonger i A-laget är att det är tufft och stora motståndare. Det är stor skillnad från juniorfotboll där man kan dribbla runt lite grand, säger Mehmet Tekbas.

Första säsongen i A-laget spelade Mehmet mest ytterback och förra säsongen spenderades mest som yttermittfältare. Inför den här säsongen har Mehmet fått en större roll, som defensiv mittfältare.

– Det känns bra att spela som defensiv mittfältare. Under försäsongen har jag spelat med olika lagkamrater på mittfältet, säger Mehmet.

undefined
Mehmet Takbas är redo för sin trejde säsong i VFF:s A-lag.

För Albin väntar alltså första säsongen i VFF efter att tillhört lokalkonkurrenten IFK.

– Att gå från division 5 till 3 är ett stort hopp, så det var lite osäkert om jag skulle byta klubb. Förra året var mitt andra år i seniorfotbollen. Klart man blir sugen när en klubb högre upp hör av sig. Det var inte självklart, men det fanns i tankarna hela tiden. Till slut blev jag övertygad och hittills har det fungerat bra, säger Albin Kito.

Vad har varit den stora omställningen?

– Motståndarna är med dig hela tiden och är i ryggen. Du har inte alls lika mycket tid med bollen som i division 5. Det är ett klart snabbare spel, svarar Albin.

Albin lever mycket på snabbhet och teknik. Han är en målfarlig yttermittfältare som helst spelar på vänstersidan. Förra året blev det tio mål på tolv matcher.

– Jag är en offensiv spelare som både gillar att göra mål och att spela fram, säger Albin.

VFF genomgår en kraftig föryngring sedan flera av de rutinerade och etablerade spelarna valt att lämna klubben.

– Det är kul att det är flera nya yngre spelare och några har jag spelat med tidigare. Jag tycker att kompisarna är taggade, säger Mehmet.

Det är fjärde raka säsongen i division 3 som väntar för VFF. Placeringen de tre tidigare åren har blivit följande: 2020: Åtta, 2021: Fyra. 2022: Sjua.

Vilka förhoppningar kan vi ha på VFF?

– Jag hoppas att vi gör det bästa som innebär att vi springer för varandra och lyssnar på vad tränarna säger. Gör vi det, så kommer det här att sluta bra, svarar Mehmet Tekbas.

– Det är ett ungt lag. Alla unga är hungriga och vill mycket. Det är lite som Mehmet sade. Vi ska jobba för varandra där vi har snabbhet och rörelse. Vi ska jobba som ett lag. Självklart vill vi komma så högt upp som möjligt, men en mittenplacering är rimlig, svarar Albin Kito.

VFF:s tränare Magnus Fält har bara positiva ord att säga när han ska beskriva Mehmet och Albins styrkor.

– Mehmet har mycket fotboll i sig och han har utvecklats så pass mycket att han är en viktig kugge i startelvan. Vi bygger upp mycket uppspel genom honom, så han blir otroligt viktig för oss. Jag hoppas han får vara frisk och hel hela säsongen, säger Magnus.

– Albin märker det inte så mycket själv kanske, men det finns en otrolig potential i honom och han har utvecklats mycket på kort tid i vår miljö. Han har visat att han håller för spel högre upp och det ska bli jättespännande att se honom i division 3, säger Magnus Fält.

Första beviset om Mehmet och Albin samt deras lagkamrater är redo för division 3-spel kommer på fredag när det väntas seriepremiär borta mot Lindö FF. 

Division 3 Nordöstra

VFF:s motståndare: Adas United, BK Ljungsbro, Borens IK, Eneby BK, Hemgårdarnas BK, Hvetlanda GIF, IF Haga, Kisa BK, Lindö FF, Myresjö-Vetlanda FK, Vimmerby IF.

Premiäromgången: Fredag 7/4: Lindö–VFF, Vimmerby–Eneby, Ljungsbro–Myresjö-Vetlanda, Boren–Hemgårdarma. Måndag 10/4: Hvetlanda–Adas, Kisa–Haga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!