Efter två bottennapp – klar förbättring av HFK

Visst, det blev ingen seger mot IFK Oskarshamn heller. Men det var helt klart en förbättring som Hultsfreds FK-tränaren Anders Larsson fick se. "I första halvlek gör vi det riktigt bra", säger han efter 5–2-förlusten.

Yassin Jalil Kader gjorde mål för HFK.

Yassin Jalil Kader gjorde mål för HFK.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-03-29 14:31

Faktum är att det var HFK som hade ledningen med 2–0 efter cirka 25 minuter spel, efter mål av Jomah Abo Kersh och Yassin Jalil Kader. 

Några minuter senare kom en reducering från hemmalaget Oskarshamn, men 2–1 till HFK i pausvilan.

– Efter två bedrövliga insatser tycker jag att vi gör en riktigt bra första halvlek. Där ser man mer av det vi tränat på, säger Anders Larsson.

Ledningen höll i sig fram till 63:e minuten, då 2–2 kom. 

– Inledningen av andra halvlek är okej. Men vi möter ett lag som är tunga och stora. Sen gör vi lite byten för att alla ska få speltid, samtidigt som vi är lite trötta.  

Olyckligt nog för HFK kom sen tre obesvarade mål från Oskarshamn, och HFK fick se sig besegrade med 5–2. 

– Sista kvarten är det helt tomt i tanken. Hade det varit en seriematch hade vi spelat mer efter resultat och kanske inte ändrat om så mycket. Nu fick vi istället chansen att ge flera speltid och känna på det. Det är som sagt inte resultatet jag vill se just nu, utan mer hur vi agerar och relationerna på planen.

Nu är det drygt två veckor kvar till seriepremiär. Däremellan har Hultsfred en träningsmatch mot IF Eksjö Fotboll. Med tanke på alla förändringar på spelarfronten finns det mycket kvar att jobba på.

– Vi kommer inte vara färdiga tills dess, frågan är om vi blir det på hela säsongen. Det kommer bli en lärorik säsong för många av spelarna.

Som vanligt var Charlie Olsson bra för HFK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!