Gullringen fortsätter att vinna – klättrar i tabellen

Det krävdes en straff i den 88:e minuten för att Gullringen skulle ta med sig tre poäng (2–1). En efterlängtad seger mot ett Tranås som man historiskt sett har haft det väldigt tufft emot. Men nu så lyckades man vända trenden och spelande tränaren Ola Lindblom var nöjd. "Det finns inte mycket att klaga", sa han.

Gullringen lyckades få med sig alla tre poängen efter sent avgörande.

Gullringen lyckades få med sig alla tre poängen efter sent avgörande.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-06-28 22:06

Det var ett blekt Gullringen som inte startade matchen något vidare. Med ett tidigt underläge (0–1), såg matchen ut att kunna sluta som förra mötet mot Tranås, alltså förlust med 4–0.

Men laget i gulsvart gav inte ge upp. Istället så var det Melker Johansson som lyckas få iväg ett skott som satt perfekt i det högra krysset. Ett riktigt klassmål till 1–1.

– Jag tänkte inte så mycket när jag sköt. Grabbarna i laget har snackat mycket om att vi ska placera våra skott och då gick jag för det, säger Melker Johansson.

undefined
Melker Johansson stod för ett drömmål i mötet med Tranås.

Är det en av dina snyggaste mål?

– Jo men det är det helt klart. Jag blev själv förvånad när den gick in eftersom från min vinkel, såg det ut som bollen skulle gå i ribban.

När matchen började närma sitt slut så blev GOIF tilldelade en straff, som de även gjorde mål på. Ola Lindblom var det som säkert placerade bollen vid den vänstra stolpen. 2–1.

Var det nervöst att gå fram till straffpunkten?

– Nja, det var inte så farligt. Jag hade sagt att jag är ganska rutinerad och trygg i mina straffar. Missar jag så missar jag, gör jag mål så kan jag glädjas lite extra med laget, säger Ola Lindblom.

Hade ni någon speciell matchplan inför mötet?

– Vi känner Tranås ganska väl då vi har mött dem ett bra antal gånger. Vi följde vår plan och det finns inget att klaga på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!