Efterlängtad seger för Gullringen

Nä, än ska vi inte räkna bort Gullringens GoIF. 2-1 hemma mot Azech var den första vinsten på 120 dagar. - En härlig känsla att få vinna igen efter den här tunga hösten, säger målvakten Tom Polder.

Fotboll2015-09-13 18:38


Med tanke på det snudd på omöjliga tabelläget behövde jumbon Gullringen både vinna och förbättra målskillnaden rejält. Taktiken var att pressa högt med tre spelare - och störa Azechs något naiva backlinje.

Bitvis funkade pressen. Men allt som oftast kunde Azechs skickliga innermittfältare Jordan Fernandez Gonzalez vända upp och mata bollar mot de offensiva hoten Joachim Poikela och Michael Kass Yousef.

- Jag är inte speciellt nöjd med den första halvleken. Vi följde inte taktiken. Trots att vi ledde med 1-0 fick sig killarna en ordentlig utskällning i paus, säger Gullringens tränare Mattias Sandh.

Men Gullringens hopp lever - tack vare James Weber. Han pangade in 2-1 på frispark i slutskedet. Det resultatet stod sig matchen ut.

- Äntligen! Riktigt skönt att få vinna igen. Med tanke på den senaste matchen (3-9 mot Smedby) var det här en skön revansch, säger GGoIF:s målvakt Tom Polder, bäst i hemmalaget tillsammans med mittbacken Mateusz Lisiecki och mittfältaren Simon Larsson.

Dina tankar om serieavslutningen? Azech har fortfarande nio poäng och 27 plusmål till godo med tre omgångar kvar.

- Nu har vi klarat av det första hindret. Självklart måste vi tro på att det går. Annars finns det ingen anledning att vara här.

Läs mer i måndagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!