Egna orden – därför väljer talangen Västerviks FF

Under torsdagen gjorde Västerviks FF klart med två av Vimmerby IF:s bästa spelare. Nu berättar Joakim Storm varför han väljer att lämna Vimmerby. "Jag har spelat i VIF hela mitt liv så varför inte testa?".

Joakim Storm, till höger, är klar för spel i Västerviks FF kommande säsong.

Joakim Storm, till höger, är klar för spel i Västerviks FF kommande säsong.

Foto: Maja Allvin

Fotboll2020-11-12 16:50

Västerviks FF meddelade i ett pressmeddelande under torsdagen att man värvar Joakim Storm och Simon Larsson från Vimmerby IF. 

"Simon är en spelare som kan spela på många olika positioner och som är känd för att vara en stark bollvinnare, trygg med bollen och spelar enkelt. En spelartyp många kommer gilla att se på. Joakim är en stor och stark forward och kommer bidra oerhört mycket i vårt presspel, där han kommer bli oerhört nyttig för att sätta press på motståndarna högt upp i planen. Förhoppningsvis kommer vi dessutom se en del mål från Joakim", skriver klubben.

Storm, som är född 2001, berättar nu för Sporten om beslutet att skriva på för VFF:

– Chansen att spela i en högre division och att testa på något nytt var avgörande. Jag har spelat i VIF hela mitt liv så varför inte testa?

Han håller med om beskrivningen som VFF:s sportgrupp gav ovan.

– Min spelstil handlar mycket om att springa.

Och målen?

– Haha, det är inget jag kan lova på förhand men förhoppningen är såklart att sätta dit några bollar.

Med sig får han Simon Larsson, som främst spelade innermittfältare i VIF den gångna säsongen.

– Det är alltid skönt att ha med någon som kommer från samma klubb men jag känner en del spelare, som "Jonte" Fält Öhr sen tidigare, säger Storm, som gjorde fem mål för VIF i division 4 förra säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!