Einarsson: "Vet inte vad Gullringen åt i paus"

Som HFK-tränare åkte Jerker Einarsson på ett par tuffa smällar på Gullemon. Nu stod han där som segrare. "Det känns riktigt skönt. Jag tycker att vi vann rättvist", säger han.

Jerker Einarsson, tränare i Myresjö/Vetlanda.

Jerker Einarsson, tränare i Myresjö/Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2020-09-11 22:30

Gullringen ledde med 2–0 efter 45 minuters spel, vilket var helt i sin ordning. Hemmalaget var hetare och skapade fem-sex heta målchanser.

Som ni förstår var inte Myresjötränaren Jerker Einarsson speciellt nöjd med vad han fick se i den första halvleken.

– Vi blev lite chockade över att Gullringen satte en rätt så hög press på oss. Vi började slå många långbollar, vilket bara gynnade dem. Vi visste att mycket av deras spel skulle gå genom Rasmus Bexell på topp. Av egen erfarenhet vet jag att det kan löna sig att ha en nickstark anfallare. 

Var du arg i paus?

– Det var på gång att jag skulle skälla lite, men jag höll mig lugn. Instruktionerna var att vi skulle försöka spela bollen längs backen istället. Vi ville involvera våra anfallare i spelet på ett tydligare sätt.

– Hade Gullringen ätit taggtråd inför den första halvleken så vet jag inte vad de åt i paus. Ärtsoppa kanske. De var inte alls lika alerta. Efter vårt tidiga reduceringsmål blev de nervösa.

2–0 förvandlades till 2–4 och Myresjö/Vetlanda tog tre viktiga poäng i toppstriden.

– Vi spelade inte på topp i den andra halvleken heller, men vi gjorde ett par klassmål som avgjorde. Jag tycker att 4–2 är ett rättvist resultat. Vi spelade oss fram till våra lägen, medan Gullringen mer förlitade sig på inlägg och slumpmål. Ska man upp i trean gäller det att ha ett eget spel. Det tycker jag att vi har, medan Gullringen saknar det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!