Ekdal fortfarande sliten efter EM-premiären

Det tog hårt på krafterna att stå emot Spanien i Sevilla och ta en poäng i EM-premiären. Med två dagar kvar till mötet med Slovakien stod återhämtning och vila sig i form på landslagets program. –Vi får ladda batterierna för fullt och komma ut pigga och fräscha på fredag, säger Albin Ekdal.

Albin Ekdal och Kristoffer Olsson.

Albin Ekdal och Kristoffer Olsson.

Foto: Erik Simander/TT

Fotboll2021-06-16 15:33

Han och Kristoffer Olsson – de centrala mittfältarna i 0–0-fajten i måndags – känner fortfarande av matchen.

– Alla är slita, vi fick kämpa ordentligt och springa mycket, jag var rejält trött efter matchen och känner fortfarande av det lite, säger Albin Ekdal.

Ursprungligen låg ett kollektivt träningspass på schemat under onsdagen, men i tisdags kväll ändrade sig landslagsledningen.

– Vi fattade ett beslut i går kväll, säger presschefen Jakob Kakembo Andersson.

Körde gympass

– Det var lite frivilligt vad ville göra under dagen, vissa ville känna på bollen, vissa gå på gymmet, vissa inte göra något. För vissa passar det att vara igång, för andra att bara vila och rensa huvudet, säger Kristoffer Olsson.

– Alla har hållit igång på sitt sätt. Jag var ute och körde lite och var i gymmet, säger Ekdal.

– Man vill vara på topp, känna sig fysiskt bra. De flesta känner sina egna kroppar. En behöver träna, andra ta det lugnt. Det var ett bra beslut, säger Olsson.

"Kortslutning i hettan"

Landslaget hyllades för sin arbetsinsats och moral mot Spanien – men fick också kritik för att man åstadkom så lite offensivt.

– Vi var inte alls nöjda med det vi presterade när vi hade bollen. Det var otroligt tungt att ligga rätt och pressa. När man hade bollen kom fyra fem spanjorer rusande. Det blev en slags kortslutning i hettan, säger Ekdal.

Och fortsätter:

– Nu har vi satt oss i ett bra läge inför de sista två matcherna. Vi får ta med oss den defensiva prestationen mot Spanien och grubbla lite över vad vi ska göra när vi har bollen.

– Med poängen var det en perfekt start. Vi får blicka framåt.

Mikael Lustig tvingades till ett byte mot Spanien och haltade av planen.

– Lustig är inte jätteskadad, så mycket kan jag säga. Resten får ni ta med det medicinska teamet, säger Ekdal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!