Elanga målskytt när United vann mot rivalen

2–0 blev 2–2 – på mindre än en minut. Men Manchester United lyckades hämta sig från chocken och fixa en seger borta mot Leeds i Premier League. Svenske Anthony Elanga punkterade matchen till 4–2.

Fred firar 3–2-målet tillsammans med Scott McTominay och Anthony Elanga.

Fotboll2022-02-20 17:05

Det blev en match med två ansikten mellan de två rivalklubbarna på Elland Road.

Manchester United hade kontroll på första halvlek och gick till pausvila i en 2–0-ledning, efter mål av Harry Maguire och Bruno Fernandes.

Andra halvlek blev en betydligt svängigare och mer fartfylld historia. Och Manchester United fick se sin ledning försvinna på mindre än en minut.

Blixtsnabba mål

I den 53:e minuten kom reduceringen när Rodrigos misslyckade inlägg seglade över målvakten David de Gea och in i nät.

Bara sekunder efter avsparken kom nästa smäll för gästerna. Ett lågt inspel från den forne Unitedspelaren Daniel James nådde Raphinha på bortre stolpen, som slog in 2–2 i nästan öppet mål.

Hemmasupportrarna var i extas – och Leeds tycktes sugna på mer.

Men det var i stället United som drog det längsta strået.

Den brasilianske mittfältaren Fred fick bollen i straffområdet efter ett fint anfall och såg till att ge bortalaget ledningen på nytt med 20 minuter kvar att spela.

Elanga punkterade matchen

I firandet efteråt fick inbytte Anthony Elanga ett föremål kastat på sig av hemmasupportrarna. Den unge svensken kunde dock fortsätta spela utan bekymmer.

Tur var väl det.

För i den 89:e minuten blev han frispelad av Bruno Fernandes och rullade in 4–2 till United.

Det blev inga fler mål i matchen och United plockade tre viktiga poäng i kampen om en topp fyra-placering, som innebär spel i Champions League nästa säsong.

Wolverhampton hänger också med i kampen om Champions League-platserna. På söndagskvällen vann de hemma mot Leicester med 2–1.

Portugisen Daniel Podence gjorde det matchavgörande målet för Wolves i den 66:e minuten.