Eldsjälen: "Vore kul om klubben lever vidare"

Degraderingen för drygt en månad sedan var ett faktum. Frågan är bara hur BK Boston går vidare nu? "Det vore kul om klubben lever vidare", säger eldsjälen Pelle Strömsten.

BK Boston ramlade ur division fem. Frågan är vad som händer med klubben nästa säsong?

BK Boston ramlade ur division fem. Frågan är vad som händer med klubben nästa säsong?

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-11-11 16:05

Fotbollsklubben i Vimmerby var nykomlingar i division fem inför den gångna säsongen. Sejouren i den högre divisionen blev som sagt bara ettårig. Nu spekuleras det från olika håll att det finns risk för att det inte blir något mer spel för BK Boston. 

Så här säger Pelle Strömsten, som varit drivande i alla år som föreningen har verkat. 

– Vi har kört på i fem år nu och det är klart att jag vill att den ska fortsätta. Samtidigt ser vi hur det blir allt svårare att engagera ideell kraft till föreningar. Jag är ändå förhoppningsfull, trots att mitt engagemang inte kommer att bli lika stort då vi flyttat till Västervik. 

Som vi skrev tidigare under dagen, flyttas serieanmälan framåt i tiden, till den sista december. Detta lär ge många klubbar respit och mer tid att få klarhet i hur de ser på nästkommande säsong, 2021. Även för BK Boston...?

– Nej, tiden för serieanmälan påverkar inte oss, som jag ser det. Vi söker just nu en tränare och kanske att vi har ett hugg. Vi ska i alla fall sätta oss ner och diskutera den närmaste tiden. 

Hur ser det ut på spelarfronten?

– Det är klart att vi tappar några spelare. Joakim Hammar går till Södra Vi och Ilias Fayaz till Frödinge. Dessutom har vi flera killar som flyttat till annan ort, däribland Eric Lindström, Jens Lidesjö, Albin Hellenstierna och Abbas Mohammadi. Bellal Adem Nur och Ali Soltani bor också på annan ort.

Hur många spelare har ni tillgång till som läget är nu?

– Det är svårt att säga exakt, men någonstans mellan 20–25 spelare. Utöver de jag nämnde så är det några som funderar på hur de ska göra, samtidigt som vi har ett par tre spelare som förhoppningsvis är på väg in. För oss handlar det om att försöka börja om på ny kula. Senaste säsongen var tyvärr inte så rolig. Det är bara att lägga den bakom oss. 

Laget slutade elva och näst sist i tabellen säsongen 2020 med fem inspelade poäng. 2019 vann de division sex och de två säsongerna dessförinnan blev det två raka femteplatser. Första året med BK Boston, 2016, innebar en tredjeplats i Utvecklingsserien Nordöstra A. 

Blir det en fortsättning för BK Boston – vilket eldsjälen Pelle Strömsten innerligt önskar sig – så är det spel i division sex som väntar säsongen 2021. Klubben har till den sista december på sig att för att anmäla ett lag. 

Så är läget i BK Boston.
Så är läget i BK Boston.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!