Elfsborg bröt mardrömstrend – nytt MFF-tapp

Efter nio raka allsvenska matcher utan seger är Elfsborg ett vinnarlag igen. Stor hjälte blev André Rømer med sitt sena avgörande i 3–2-segern hemma mot Malmö FF. Samtidigt vann AIK klart hemma mot Gif Sundsvall.

Elfsborgs spelare jublar efter André Rømers avgörande 3–2-mål.

Fotboll2022-09-04 19:24

Två lag som har sladdat i allsvenskan den senaste tiden möttes i Borås när hemmalaget Elfsborg tog emot Malmö FF.

För Elfsborg, som inför matchen hade nio raka allsvenska matcher utan seger, började det på bästa sätt.

Niklas Hult revs ner i straffområdet och straff tilldömdes. Där var Michael Baidoo säkerheten själv när han placerade in 1–0 efter elva minuter.

Någon ledning i paus blev det däremot inte då Isaac Kiese Thelin kvitterade i första halvleks slutskede.

Kiese Thelin skulle komma att hitta rätt igen. I 65:e minuten stal Anders Christiansen bollen från Emmanuel Boateng nära Elfsborgs straffområde och spelade fram Kiese Thelin som satte 2–1 och sitt andra mål för kvällen.

Men kvitteringen skulle komma och denna gång var det Michael Baidoos tur att bli tvåmålsskytt när han stötte in Jeppe Okkels passning i 74:e minuten.

"Betyder jättemycket"

Fem minuter senare kom 3–2 genom ovane målskytten André Rømer. Med ett volleyskott med yttersidan efter en hörna satte han sitt första mål den här säsongen.

Målet blev matchens sista och därmed tar Elfsborg en väldigt efterlängtad seger och klivet upp till nionde plats i tabellen.

– Det betyder jättemycket. Vi har kämpat så hårt och det har inte gått vår väg. Men vi kör på och äntligen så kommer segern i dag, säger Rømer till Discovery+.

Malmö är fast på femte plats, elva poäng bakom serieledande Häcken, och löper stor risk att gå miste om Europaplatser med nio omgångar kvar att spela. På de senaste fem omgångarna har Malmö en seger, en oavgjord och tre förluster.

Klar AIK-seger

Det spelades även fotboll på Friends arena mellan AIK och gästande Gif Sundsvall. Där var det en första halvlek som hade högkaratiga målchanser åt båda håll.

Det rensades på mållinjen och det var jätteräddningar – men precis i slutet av första halvlek damp bollen ner framför AIK:s Nicolas Stefanelli som från nära håll skickade in 1–0 i nättaket.

– Det är en bra första halvlek men vi borde egentligen leda den här matchen, konstaterade Gif Sundsvalls lagkapten Pontus Engblom i Discovery +.

AIK utökade ledningen till 2–0 i början av andra halvlek. Mittbacken Sotirios Papagiannopoulos drev upp bollen från egen planhalva och passade vidare till Stefanelli som lirade bollen till Nabil Bahoui som enkelt stötte in bollen i mål från nära håll.

AIK vann till slut med 4–0 efter att Nicolas Stefanelli gjort sitt andra mål för kvällen och Sebastian Larsson fastställt slutresultatet från straffpunkten.