Elfsborg krossade Djurgården: "Hemsk eftermiddag"

Elfsborg krossade Djurgården i det allsvenska toppmötet. Efter den första halvleken hade Boråslaget gjort tre mål – och till slut vann man med 4–0. –Vi gör en bra match igen, säger tvåmålsskytten Jeppe Okkels.

Elfsborg krossade Djurgården.

Elfsborg krossade Djurgården.

Foto: Mickan Palmqvist/TT

Fotboll2023-07-22 16:58

Alexander Bernhardsson spräckte nollan på Tele2 arena redan efter tre minuter. Drygt en kvart senare utökade Jeppe Okkels till 2–0 från straffpunkten och precis innan halvtidsvilan blev samme Okkels tvåmålsskytt när avslutade ett mönsteranfall till 3–0.

Djurgården, som kom till matchen med tre raka allsvenska segrar, var i chock.

– Det är mycket som inte stämmer. Vi förlorar dueller och nu måste vi komma ut som ett helt nytt lag, konstaterade Oliver Berg efter den första halvleken i Discovery.

Men den direkta reaktionen uteblev. Djurgården hade svårt att skapa målchanser och i stället var det Elfsborg som forcerade in 4–0 genom Sveinn Aron Gudjohnsen efter slarv från hemmaförsvaret och framför allt från Jacob Une Larsson.

– De vinner de avgörande duellerna och att hamna i underläge tidigt mot Elfsborg är ingen dröm. De avgörande momenten gick emot oss, säger Thomas Lagerlöf.

I och med storsegern rycker Elfsborg i toppen av allsvenskan. Laget toppar tabellen på 39 poäng, fyra ner till Häcken, som spelar mot Värnamo senare i kväll.

Djurgården, som har en match mer spelad, är fortsatt fyra, nio poäng efter serieledaren.

– Det är en hemsk eftermiddag. Elfsborg är jättebra på det de gör, men vi kom in snett in i det, säger Lagerlöf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!