Elfsborg krossade Hammarbys gulddröm

Hammarby förlorade borta mot Elfsborg med 1–2. Det innebär att Stockholmsklubbens gulddrömmar är krossade.

Hammarby förlorade med 1–2 borta mot Elfsborg.

Fotboll2022-10-23 16:59

Hammarby åkte till Borås med kniven mot strupen. Inför matchen låg Stockholmsklubben sju poäng bakom serieledande Häcken.

Hammarby behövde således en seger mot formstarka Elfsborg för att hänga på i SM-guldstriden på riktigt.

Då valde Hammarby-tränaren Martí Cifuentes att bänka stjärnan Veton Berisha. I stället fick Abdelrahman Saidi chansen från start.

Det blev en tät match med mycket kamp på konstgräset i Borås.

Elfsborgs Sveinn Aron Gudjohnsen var nära att ge seriesjuan ledningen i den 25:e minuten. Islänningens nickskarv gick dock klockrent i ribban. Minuten senare testade Gudjohnsen lyckan igen, men Oliver Dovin i Hammrbys mål stod för en bra räddning.

Gudjohnsen gav Hammarby-försvaret mycket att stå i. I den 31:a minuten frispelade han Alexander Bernhardsson. Dovin räddade avslutet – men Elfsborgs högerytter rullade enkelt in returen sitt femte allsvenska mål för säsongen.

– Det hängde i luften, säger Bernhardsson om målet till Discovery+ i halvtid.

Hammarby var nära att kvittera i den 37:e minuten. Gustav Ludwigson träffade insidan av stolpen med ett konstavslut.

Kvitteringen skulle dock komma. Tio minuter efter paus nickade Joel Nilsson in 1–1. Anfallaren har nu gjort mål fyra matcher i rad.

Det räckte dock inte. Noah Söderberg satte 2–1 till Elfsborg i den 89:e minuten – vilket även blev slutresultatet.

Resultatet innebär att Hammarby ligger sju poäng efter Häcken.

Hammarby har två matcher kvar att spela, medan Häcken har tre matcher kvar.

Elfsborg klättrar till sjätte plats i tabellen, en poäng före Malmö som har spelat en match mindre.