Elfsborg överlägsna mot jumbon

Sundsvall kommer närmare och närmare superettan efter sin nionde raka förlust. Gästande Elfsborg vann komfortabelt med 2–0.

Elfsborg vann komfortabelt borta mot Sundsvall.

Fotboll2022-09-11 17:09

Just nu finns det inte mycket som talar för att jumbon Sundsvall inte ska spela i superettan nästa säsong när den ena läckerheterna från Elfsborg avlöste den andra.

Sundsvall har förlorat åtta matcher i rad i allsvenskan och redan efter sex minuter hamnade man i underläge. André Rømer skickade iväg en delikat lyftning i djupled som Per Frick behärskat bröstade ner till en framåtlöpande Michael Baidoo som skickade in ledningsmålet.

– Jag var lite felvänd så det kändes inte rätt att försöka få till ett avslut. Sen såg jag att Baidoo kom rättvänd så då fick han dunka dit den istället, säger Per Frick Discovery+.

Backlinjespassningar visade sig vara ett vinnande koncept för Elfsborg. Samuel Holmén testade djupledslyckan då han såg Frick löpa sig fri. Det såg ut som att Frick skulle lösa måltorkan som dateras sedan den 22 maj men en hemåtlöpande Forrest Lasso hade andra tankar och tacklade 30-åringen varpå domaren blåste straff. En straff som Baidoo var snabbt framme och ville ta – och gjorde heller inga misstag till 2–0.

– Det var väl ingen jättesvår straff att blåsa för domaren, säger Frick.

Elfsborg fortsatte att vara överlägsna även i den andra halvleken och höll på att få med sig 3–0 hem till Borås då Andreas Andersson stod för en rejäl bjudning i Sundsvallsmålet.

31-åringens passning var rejält snål och inhoppande Oscar Aga fick ett gyllene läge att göra sitt första allsvenska mål men Andersson reparerade sitt eget misstag med en kvalificerad räddning.

2–0 stod sig matchen ut.

– Skönt med två segrar i rad. Vi gör en bra insats över 90 minuter, vi kom hit för att ta tre poäng och det lyckades vi med, säger Frick.