Elfsborgs första seger – hattrick för Bernhardsson

Inget mål på två matcher. Men mot Brommapojkarna lossnade det för Elfsborg – och för hattrick-skytten Alexander Bernhardsson. –Underbart. Nu fick vi lossning på det vi jobbat hårt för, säger han efter 5–0-mötet i Borås.

Alexander Bernhardsson jublande glad efter ett av sina tre mål i hemmamötet med Brommapojkarna.

Fotboll2023-04-15 17:08

0–2 hemma mot Häcken i allsvenska premiären följdes av ett mållöst bortamöte med Varberg.

Kort summerat: det har inte varit någon glimrande säsongsinledning för Elfsborg.

Och sämre blir den då laget inte gjort något mål på 180 allsvenska minuter.

Har det vänt för Elfsborg?

Men kanske vänder det nu.

Hemma mot nykomlingen Brommapojkarna hittade Elfsborg nätet och genom två mål i första halvlek tog laget grepp om matchen som sedan slutade med en storsegern 5–0 – och med Alexander Bernhardsson hattrick-skytt.

– Nu fick vi islossning, det var en underbar känsla när vi fick så många mål, säger 24-åringen till Discovery.

Klubbens första allsvenska målskytt för säsongen blev dock Jacob Ondrejka.

20-åringen som börjat på bänken i Elfsborgs tidigare matcher, fick nu chansen från start och såg till att göra det mesta av det.

Redan i fjärde minuten drog han in 1–0, efter att BP-målvakten Oscar Linnér lämnat retur på skottet från Bernhardsson.

– Väldigt skönt att få göra mål igen och speciellt då jag är tillbaka i startelvan, säger Ondrejka till Discovery.

En kvart senare satte Bernhardsson 2–0 och i alldeles i början av andra halvlek placerade Ondrejka in sitt andra mål i matchen till 3–0.

Kort därefter spelade han fram Bernhardsson till 4–0.

Ondrejka klev av i 53:e minuten med befarad skada.

Bernhardsson lirade vidare och ordnade sitt hattrick med 5–0-målet i 62:a minuten.

Fortsatt tungt för BP

Brommapojkarnas allsvenska återkomst fortsätter dock att vara mörk.

Tre matcher har resulterat i idel förluster: 1–3 mot Djurgården, 1–2 Malmö FF och så 0–5 mot Elfsborg.

– Vi visste om att det var en tuff inledning. Vi har blandat och gett. Vi gjorde en bra match mot Malmö men i dag gjorde vi det inte. För vår del är det bara att ta nya tag, säger tränaren Andreas Engelmark till Discovery.