Elin om att spela på en högre nivå: "Utvecklats"

Vimmerby tar emot Tranås/Torpa i ett hett toppmöte, där förre Frödingeprofilen Robin Blomberg numera är tränare. Sporten tog ett snack med backen och nyförvärvet Elin Lindqvist och ställde fem frågor till henne.

Efter några framgångsrika säsonger i moderklubben Hultsfreds SK har Elin Lindqvist tagit ett snäpp upp seriemässigt. Nu har hon gjort flera matcher från start med Vimmerby i division två.

Efter några framgångsrika säsonger i moderklubben Hultsfreds SK har Elin Lindqvist tagit ett snäpp upp seriemässigt. Nu har hon gjort flera matcher från start med Vimmerby i division två.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-05-13 15:10

Du lämnade Hultsfreds FK för spel på en högre nivå i Vimmerby IF. Vad tycker du hittills om ditt val?

– Bara bra. Jag tycker att det har funkat jättebra och har kommit in i laget på ett fint sätt. Jag känner att jag trivs och att jag också har utvecklats som spelare. 

Om du utvecklar det. På vilket sätt känner du att du har blivit en bättre fotbollsspelare?

– Jag har fått mycket förtroende att spela och då blir det nog automatiskt att man känner att man utvecklas. Jag kan väl tycka att min spelförståelse har blivit bättre och det är klart att det också är lättare att bli bättre när man spelar med duktiga spelare omkring sig. Självklart finns det hela tiden saker som kan förbättras, det gäller nog allt. Det jag gärna vill se är att jag blir mer kvick i fötterna och blir bättre tekniskt. 

Tidigare har du spelat mycket som central mittfältare. I VIF har du fått chansen som mittback. Är det en roll du trivs med, eller?

– Det känns bra i den positionen, men ibland kan jag sakna att inte vara så aktiv i spelet och följa med framåt. Mot Tranås på lördag ska jag byta till högerback och det är okej det med. Jag tror att Micke (Rinaldo, tränare) ville testa något nytt nu när Molly Levin och Jessie Eriksson (normalt sett ytterbackar) inte kan vara med för balen. Nu kommer Greta (Koponen) och Julia Rosin vara mittbackar och Minea (Snickars) går in som vänsterback. 

Har du några framtida fotbollsplaner?

– Nja, det vet jag inte. Först och främst vill jag försöka behålla min startplats i Vimmerby och utvecklas mer som mittback, säger Elin och berättar att det blir mycket fotbollssnack med pojkvännen Melker Johansson, anfallare i Gullringens GoIF.

– Vi snackar fotboll dagligen och jag brukar ge råd till honom om lite olika saker, haha. 

På lördag spelar ni en ny hemmamatch, då Tranås/Torpa gästar Ceos. Vad tror du om matchen?

– Vi har sagt att vi ska försöka spela som vanligt och försöka lira boll. Att vi också ska ta med vinsten mot Rimforsa senast och inte slappna av som vi gjorde i början då. Det är viktigt att vara påkopplade direkt och gå in i duellerna. Sen ska det bli roligt att spela hemma igen. Det är allt lite extra nerver inblandat då, särskilt om det är mycket folk och tittar på matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!