Elm skadad i Kalmars förlust mot MFF

Kalmar FF tappade på söndagen både en ny ledning och sin lagkapten Viktor Elm. Sjätte förlusten i rad är det sämsta laget presterat sedan 1950. –Vi är inte så dåliga, det sitter helt mellan öronen, säger Viktor Elm.

Malmö vände och vann hemma mot Kalmar.

Malmö vände och vann hemma mot Kalmar.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2020-07-19 18:05

Det började bra. Hemmalagets mittbackstalang Anel Ahmedhodzic tog med handen och Viktor Elm förvaltade straffen.

Men sedan förvandlades det hela till en mardröm för Kalmar FF.

Matchklockan hade precis passerat 50 när Elm efter en duell med Isaac Kiese Thelin tvingades kliva av hårt bandagerad om knät.

Efter kaptenens uttåg vände Malmö FF matchen och vann med 2–1 – en ny tappad ledning och femte uddamålsförlusten i rad var ett faktum för Kalmar.

– Vi startar matchen på ett bra sätt. Vi klarade att hålla laget tillräckligt högt fram till att Viktor blev skadad, sedan var det tufft att åka dit på det här sättet eftersom vi gjort det några matcher i rad, summerar Nanne Bergstrand.

"Slarvar bort lägen"

I Elms frånvaro tryckte hemmalaget på allt mer och i den 63:e minuten kom kvitteringen när just Kiese Thelin snappade upp en retur och tryckte upp bollen i nättaket.

Thelin skulle även göra 2–1. Framspelad av Guillermo Molins tacklade anfallaren sig fri från sin bevakning och placerade in segermålet.

– När vi sjunker så lågt blir Kiese Thelin farlig. Utanför straffområdet är han inte direkt någon världsstjärna. Så vi får skylla oss själva. Vi får inte bli fega, säger Viktor Elm.

Inräknat förra säsongen har Kalmar FF bara vunnit två av de senaste 15 matcherna.

– I första halvlek ska vi göra två mål, men vi slarvar bort lägena.

"Vi går igenom ett stålbad"

TT: Hur är det med knät?

– Förhoppningsvis är det inte så farligt, men jag vet inte, säger Elm och förklarar att han känner igen smärtan.

– När jag sträcker ut benet gör det jätteont och när jag böjer så tappar jag all kraft. Det är något där inne som inte är som det ska.

Kalmar återfinns efter nio spelade omgångar på negativ kvalplats.

– Vi går igenom ett stålbad för att slussa in yngre spelare. Men det är resultaten som gäller och klart det är bittert när det händer flera gånger i sträck, det är upp till bevis nu. Fördelen för oss är att det finns väldigt många ledare som har hjärta för föreningen och som varit i den här sitsen tidigare. Vi kommer tillbaka, säger Bergstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!