Veckans Elva – här är de spelare vi tycker var bäst

Här kommer veckans elva. Vi har satt ihop de spelare vi tyckte var bäst den gångna veckan.

Foto: Vimmerby Tidning

Fotboll2023-09-08 15:55

MÅLVAKT

Robert Nilsson, Frödinge/Brantestad

Gjorde en kanonmatch borta mot serieledande SK Lojal – igen. Lojal har tappat poäng i två matcher seriespelet den här säsongen, båda mot FBSK. Även den här gången blev det mållöst. Robert Nilsson hade stor del i det. Han var omöjlig att göra mål på. 

BACKAR

David Lund, Rimforsa IF

En gigant. Jo, det kan vi minst sagt säga att Rimforsas skicklige mittback var i seriefinalen mot Hjulsbro. Lund stod för en klockren insats och vann i princip varenda duell och slog också fina passningar. Veckan spelare? Japp.

Kevin Dahl, Kisa BK

Kisas försvarsgeneral gjorde en ny bra match, mot topplaget Adas. Hans backspel och lagets stabila defensiv räckte ändå inte till poäng (0–1).

Robin Söderholm, Hebe

Hebe spräckte förlustsviten och tog en skön vinst mot Överum. Robin Söderholm gjorde både mål och var en av lagets bästa spelare. 

MITTFÄLTARE

Adrian Mathiasson, Södra Vi

Adrian var ett ständigt hot offensiv. Adrian Mathiasson imponerade mot Storebro och låg bakom väldigt mycket framåt. Har sin fart och slår oftast mycket fina inlägg.

Adam Strangnefelt, Rimforsa IF

Brukar hyllas för sina insatser – och visst ska han göra det igen. Var en av planens absolut främsta aktörer, där han var "kung" på mittens rike. Bra på att fördela spelet, sätta tempot och bolltrygg mot Hjulsbro.

Fredric Carlsson, Frödinge/Brantestad

Slitstarke och hårt jobbande Fredric Carlsson är ett viktigt nav för FBSK. Gör sällan eller aldrig en dålig match, utan ligger konstant på en hög, jämn nivå. Som mot Lojal.

Rasmus Sandsborg, Hebe

Inga mål mot Överum för Hebes främste målskytt den här säsongen, men väl en bra spelarmässig prestation. Rasmus fortsätter att visa att han är mycket betydelsefull för Hebe.

ANFALLARE

Anton Brorsson, Södra Vi

Den tidigare skyttekungen i Södra Vi visade hur det ska gå till när man får lägen. Brorsson var vass och gjorde inte bara tre mål i derbyt mot Storebro, han var dessutom bra i spelet och involverad i mycket. 

Anton Carlsson, IFK Tuna

Tuna stod för en stark vändning borta mot Ariel, då 0–3 vändes till seger 4–3. Duktige avslutaren Anton Carlsson var den som satte det avgörande målet i slutminuterna och fixade en mycket viktig trepoängare. Det är ingen skräll att Anton är den i det blåvita laget som gjort flest mål i serien.

Kevin Gaines, Hägerstad

Den notoriske målskytten med ett förflutet ibland annat KBK och Gullringen har varit en injektion i HIF. I uddamålssegern mot Zeros stod han för två fullträffar. 

Robert Nilsson, FBSK.
Robert Nilsson, FBSK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!