EM-duon tillbaka i träning: "Känns väldigt bra"

Med två dagar kvar till Sveriges EM-premiär får landslaget det besked man vill ha: Stina Blackstenius och Linda Sembrant tränar med laget. –Hittills känns det väldigt bra, säger Sembrant.

Linda Sembrant tränade drygt halva torsdagens träning med resten av laget.

Linda Sembrant tränade drygt halva torsdagens träning med resten av laget.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-07-07 12:45

Svenskduon har dragits med skadeproblem inför mästerskapet, och på plats i England har de inte kunnat träna för fullt.

Blackstenius har en känning i låret medan Sembrant, som först hade en stukad fot, fick en känning i en vadmuskel.

Full träning

Men under torsdagen var båda tillbaka i träning med resten av laget.

"Stina kliver nu in i full kollektiv träning med laget och deltar fullt ut vid dagens pass", säger Houman Ebrahimi i ett uttalande.

Han fortsätter:

"Även Linda Sembrant går i dag in i kollektiv fotbollsträning och kommer vara med i stora delar av dagens pass, samtidigt som hon mot slutet jobbar vidare med viss individuellt anpassad träning för att fortsätta optimera sin belastning inför lördagens premiär."

Mittbacken Sembrant mötte svenska medier under torsdagseftermiddagen – och 35-åringen har en positiv känsla.

– Vi har pushat på och hittills har det inte varit någon reaktion, så det känns bra och stabilt. Där har det medicinska teamet stor kontroll och jag litar fullt på dem. Hittills känns det väldigt bra, säger hon.

Sembrant var med och tränade ungefär halva torsdagens träning tillsammans med resten av laget och hoppas kunna vara tillgänglig till lördagens premiärmatch mot Nederländerna. Men om det är från start eller i form av ett inhopp återstår att se.

– Ingen aning. Som sagt, i morgon (fredag) hoppas jag på att fortsätta träna mer med laget och sen får det medicinska teamet se över bilden. Jag vill vara tillgänglig på ett eller annat sätt och kunna bidra, säger hon.

"Sketen grej"

Stina Blackstenius pratade under onsdagen om att det är frustrerande att ha behövt tillbringa en stor del av EM-uppladdningen vid sidlinjen. Det tycker Sembrant också, som säger att hon vill vara med på varje träning och tillgänglig hela tiden.

Linda Sembrant beskriver känningen i vaden som en "sketen grej" jämfört med den korsbandsskada som gjorde att hon missade OS i Tokyo förra sommaren.

– Ska man jämföra det så är det en liten grej mot vad jag gick igenom tidigare. Men det är så klart en frustration för man vill så mycket mer, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!