Vid supporterzonen kring Piazza del Popolo i norra Rom gassar solen rejält inför kvällens EM-premiär.
Och här finns till och med ett blågult inslag.
– Äntligen! Vi fick besked om biljetterna för två år sedan, konstaterar Thomas Hammar som tillsammans med kompisen Andreas Wedin ska se matchen mellan Italien och Turkiet på plats på Olympiastadion.
Många om och men har det varit. EM skulle ju ha avgjorts för ett år sedan, men sköts på tiden på grund av coronapandemin. In i det sista har det dessutom varit osäkert om det skulle bli publik eller inte på matcherna.
– Och hur mycket skulle det bli? Och vilka skulle få biljett? Det var bara tre-fyra veckor innan som vi fick veta något, säger Hammar.
Italienska missar
De två svenskarna intervjuas flitigt av allehanda tv-team på plats i Rom. Annars är de gula svenska tröjorna kanske inte det som Italien helst vill se.
Det finns någonting med Sverige och fotboll som tycks vara problematiskt för Italien.
Hösten 2017 sänktes man i avgörande play off-spel inför VM i Ryssland av 0-1 i Stockholm och 0-0 i Milano – mot Sverige.
Därmed missade man ett VM-slutspel för första gången sedan 1958 – i Sverige.
Och man missade också ett stort mästerskap för första gången sedan EM 1992 – i Sverige.
Glömmer aldrig?
Fast nu ska allt det där struntas i. Italien har inte förlorat en fotbollslandskamp på nästan tre år och går in i årets EM med stort självförtroende.
– Den där förlusten i Milano mot Sverige fastnade hos oss. Vi kommer aldrig att glömma den. Men vi har lyckats vända besvikelsen till entusiasm och en vilja att göra bra ifrån oss, säger lagkapten Giorgio Chiellini på presskonferensen inför EM-premiären.
Den första matchen går mot Turkiet, med start klockan 21. Det blir avspark för en högst annorlunda EM-turnering, efter ett minst sagt annorlunda corona-år.
Många hemmalag
Italien är ett av nio lag i årets EM som kommer att få spela på hemmaplan, då mästerskapet är utspritt över elva länder.
Även Turkiet kan dock räkna med en viss hemmafaktor. Utöver att man faktiskt rent formellt räknas som hemmalag i premiären, spelar man sedan sina övriga två gruppspelsmatcher i Baku i Azerbajdzjan – ett land med nära språkliga och politiska band till Turkiet.
– Vi vet alla hela stadion kommer att vara full där, säger förbundskapten Senol Günes på sin presskonferens.
"Väldigt lovande"
Günes var förbundskapten även för 20 år sedan, då Turkiet upplevde sin största fotbollsstund och tog VM-brons i Japan och Sydkorea 2002.
Nu hoppas fansen på något liknande.
– Alla talar om England eller Frankrike, men vi finns där bland de fyra bästa. Vi har det yngsta laget i EM. Det är väldigt lovande, säger Dogan från Istanbul, som tagit sig till Rom med kompisarna Ahmet och Sinan.
Trion hann också bli nervös inför EM efter flitiga uppgifter i hemlandet om att Italien inte skulle ge några visum till turkiska fans.
– Men det gick enkelt till sist. Pass och visum kom tillbaka för två dagar sedan, säger Ahmet.
Blixt och dunder
EM-premiären lär bli en het historia. Temperaturen i Rom har legat kring 30 grader under veckan – följt av smällande åskväder och ösregn på kvällarna.
På läktarna blir det däremot relativt svalt. Endast 16 000 åskådare ska släppas in i Rom, med temperaturmätning för alla och krav på nytagna covid-19-test och munskydd.
Italiens förbundskapten Roberto Mancini hoppas ändå att EM-starten ska ge alla en möjlighet att glädjas igen, efter ett år fyllt av corona.
– Efter allt vi har gått igenom är det nu dags att få tillbaka ett leende på läpparna. Det är vårt mål under den närmaste månaden: vi vill att folk ska njuta och ha rolig. Vi ska ge allt, lovar Mancini på sin presskonferens i Rom.