EM-truppen har landat: "Anläggningen håller klass"

Fotbollslandslaget är på plats i England för att jaga det efterlängtade EM-guldet. Lyxboendet Carden Park, spelarnas hem de kommande veckorna, var inte till besvikelse. –Anläggningen vi har runt omkring oss håller klass, säger Kosovare Asllani.

Kosovare Asllani, Nathalie Björn, Hanna Bennison och Emma Kullberg under damlandslagets träning på Carden Park på söndagen.

Kosovare Asllani, Nathalie Björn, Hanna Bennison och Emma Kullberg under damlandslagets träning på Carden Park på söndagen.

Foto: Adam Ihse / TT

Fotboll2022-07-03 17:29

Efter flera veckors förberedelser har den svenska EM-truppen landat i England. Landslaget har sin bas på lyxanläggningen Carden Park i Chester, och spelarna fick ett gott första intryck.

– Vi har bara hunnit checka in, äta och träna. Men känslan är positiv och det är ett fint ställe. Det mest avgörande är träningsplanen, sängen och maten. Och vi har ju en egen kock med oss, vilket är väldigt skönt, säger mittfältaren Kosovare Asllani efter söndagens första träning på plats.

Målvakten Jennifer Falk kan bara skriva under på den saken.

– Känslan är att det är otroligt fint, det är väldigt stort. Så jag får ta en promenad i morgon och undersöka det. Rummet är jättefint, fin utsikt och stort och bra, säger Falk.

"En trygg punkt"

Sverige kommer att bo på Carden Park större delen av mästerskapet, med undantag för två av matchdagarna, då man tillfälligt flyttar till spelorten Sheffield.

För Falk blir det en ny upplevelse att tillbringa större delen av ett mästerskap på ett och samma ställe.

– Jag har inte haft det så tidigare. Men det känns väldigt bra, det blir som en trygg punkt att komma tillbaka till hela tiden, säger Jennifer Falk.

Kosovare Asllani har upplevt hur det är både att ha en mästerskapsbas, liksom att tvingas flytta runt mellan spelorter. Hon föredrar det förstnämnda.

– Det är otroligt skönt att ha en EM-bas, att ha allting runt omkring en, och att kunna träna några meter från hotellet. Det är jätteviktigt och det är en jättefin plan, säger Asllani.

Slapp bära väskor

En annan som omedelbart fick en bra känsla var högerbacken Hanna Glas. Bland annat eftersom hon och de andra spelarna slapp bära sina väskor från bussen in i det nya boendet. Dem tog i stället ledarna hand om.

– Vi har haft turen att få det innan också. De skämmer verkligen bort oss här, det känns lite konstigt, man är inte van. Man brukar ofta ta den själv och det har jag inget problem med heller. Men de skämmer verkligen bort oss, säger Glas till Aftonbladet.

På planet från Sverige till England fanns 22 av 23 spelare med. Målvakten Hedvig Lindahl valde en annan resväg.

– Jag åkte ner till Spanien emellan, säger hon till Fotbollskanalen.

Lindahl valde att ta några dagar för att besöka sin familj och anlände i stället till England lite senare än resten av laget.

Fakta: Sveriges EM-schema

+ Sveriges EM-matcher:

9 juli: Nederländerna–Sverige, 20.00 (svensk tid), Bramall Lane i Sheffield.

13 juli: Sverige–Schweiz, 17.00, Bramall Lane i Sheffield.

17 juli: Sverige–Portugal, 17.00, Leigh Sports Village i Wigan & Leigh.

Kvartsfinaler: 20–23 juli.

Semifinaler: 26–27 juli.

Final: 31 juli, Wembley i London.

+ Grupper

Grupp A: England, Norge, Österrike, Nordirland.

Grupp B: Tyskland, Spanien, Danmark, Finland.

Grupp C: Nederländerna, Schweiz, Sverige, Portugal.

Grupp D: Frankrike, Italien, Island, Belgien.

+ Regerande mästare:

2017: Nederländerna, 2013: Tyskland, 2009: Tyskland, 2005: Tyskland, 2001: Tyskland, 1997: Tyskland, 1995: Tyskland, 1993: Norge, 1991: Tyskland, 1989: Västtyskland, 1987: Norge, 1984: Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!