Emil Holm ansluter inte till landslaget

Först skadad och sedan sjuk. Emil Holm kommer inte till landslagssamlingen inför fredagens EM-kval i fotboll mot Belgien. Dessutom är det fortfarande frågetecken för mittbacken Isak Hien.

Emil Holm under landskampen mot Mexiko i Girona i november. Han missar EM-kvalstarten mot Belgien och Azerbajdzjan. Arkivbild.

Emil Holm under landskampen mot Mexiko i Girona i november. Han missar EM-kvalstarten mot Belgien och Azerbajdzjan. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-03-22 11:55

– Han kommer att vara med i delar av träningen i dag, säger förbundskaptenen Janne Andersson om Hien.

Någon ersättare för Holm kallas inte in.

– Jag tog ut nio backlinjespelare utifrån perspektivet att det fanns en risk att alla inte skulle kunna vara 100 procent.

Landslaget saknar redan Emil Krafth och Joel Andersson, som tvingades lämna återbud kort före samlingen. Med även Holm indisponibel står Andersson med två tydliga högerbacksalternativ inför mötena med Belgien och Azerbajdzjan (måndag): Edvin Kurtulus och snabbinkallade Linus Wahlqvist Egnell.

– Det är som det är. Kurtulus är tänkt som både mittback och högerback. Han har spelat en del på den positionen (högerback) tidigare. Vi har förhållandevis lite problem mot vad vi haft tidigare. Högerbackspositionen kanske är ett, men det öppnar samtidigt upp för andra spelare, säger Andersson.

Hien är ett annat alternativ till höger.

– Han kan mycket väl spela där om det skulle behövas men i utgångsläget... nej, säger förbundskaptenen.

TT: Kan det bli aktuellt att ringa in en försvarare om Hien inte är uttagningsbar på fredag?

– Nej, jag gör nog inte det om de andra är friska. Jag tycker att vi har bra täckning i truppen som det ser ut i dag, säger Andersson.

Zlatan Ibrahimovic deltog inte i onsdagens träning på Friends arena.

– Han har en sedan tidigare planerad rehabträning. Han har bara varit i gång i några veckor och att köra varje dag inför match känns inte bra.

Isak Hien.
Isak Hien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!