Emma Sjökvist showade när HM IS vann

HM IS besegrade Skede borta i division 4 Småland fortsättning norra dam i fotboll med 9-3 (6-1).

Skede IF förlorade mot HM IS (9-m)

Fotboll2023-09-02 17:59

Men snackisen var Emma Sjökvist - som gjorde hela sex mål.

HM IS:s tränare Stefan Frejd kommenterade matchen:

- Gedigen arbetsinsats av hela laget, speciellt i första halvlek då det mesta fungerade, med mycket bra kombinationer och rörlighet. Emma S. Visade vägen med sina 6 mål, övriga målskyttar var Nellie Davidsson, Elsa Dahlström och Lovisa Nilsson. Extra plus går naturligtvis till Emma Sjöström, Alica Kolotova och Nelly Davidsson.

Därmed har HM IS vunnit fyra matcher i rad i division 4 Småland fortsättning norra dam och är två segrar ifrån en hel säsong utan förlust.

HM IS tog en tidig ledning. Emma Sjökvist gjorde målet, redan i tolfte minuten.

HM IS gjorde 0-2 i 16:e minuten, när Emma Sjökvist ännu en gång fick träff.

HM IS gjorde också 0-3 i 24:e minuten, när Nellie Davidsson hittade rätt.

HM IS ökade ledningen till 0-4 efter en knapp halvtimmes spel, genom Elsa Dahlström.

Skede reducerade till 1-4 bara tre minuter senare genom Elinor Törnberg.

Tre minuter senare var det Lovisa Nilsson som såg till att HM IS ökade ledningen till 1-5.

HM IS ökade ledningen till 1-6 på stopptid i första halvleken, genom Emma Sjökvist som med målet fullbordade sitt hattrick. Direkt efter pausen slog Elinor Törnberg till på nytt och reducerade åt Skede.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Emma Sjökvist återigen och ökade ledningen för HM IS.

I 64:e minuten slog Emma Sjökvist till ännu en gång, och gjorde 2-8.

HM IS ökade ledningen på nytt, till 2-9, två minuter senare återigen genom Emma Sjökvist på straff.

Fem minuter senare var det Alexandra Forsberg som såg till att Skede reducerade till 3-9. Men mer än så orkade Skede inte med.