En förändring i Vimmerbys uppställning inför tuff uppgift i Skåne

Den femte omgången i division två står för dörren. Ett lag har tagit sig igenom de första fyra utan att förlora – Lunds BK. Nu tar serieledarna emot ett Vimmerby IF som förutom en förlust har en vinst och två oavgjorda.

Foto:

Fotboll2017-05-05 16:05

I senaste omgången åkte Lund till Lindsdal och vann med 3–1 medan Vimmerby ju vände och hemmaslog IFK Malmö, 3–2.
– Vi trivs på vår hemmaplan (Klostergårdens IP, konstgräs) och som alltid när man spelar hemma vill man diktera villkoren, säger Lunds BK:s huvudtränare Stefan Jansson inför matchen.

Lund nämndes som en toppkandidat inför säsongen och har hittills motsvarat förhandstipsen.
– En del tur har vi haft, som gjort att vi har fått med oss de här poängen. Men mest skicklighet. Vi fick in lite rutin i truppen sent, vilket har varit bra. Samtidigt tar det lite tid att spela ihop sig när spelare kommer in sent så förhoppningen är att vi bara ska bli bättre framöver.

Vimmerbytränaren Johan Carlsson menar att VIF har haft en bra träningsvecka och åker ner till Skåne med en god känsla.
– Vi har inte reflekterat så mycket över vilka vi möter. Så det blir inte speciellt stor skillnad för oss, även att vi möter serieledarna på bortaplan. Vi tycker mest att det ska bli roligt att spela match.

Vilka är nycklarna för er för att få med er ett positivt resultat hem?
– I första hand att vi jobbar tillsammans som ett lag. Att vi sätter det defensiva jobbet och har förtroende för vår offensiv.
– Det måste vara en morot för oss att Lund inte har förlorat ännu, det är väl så dags, fortsätter Carlsson.

Det manskap Carlsson har till sitt förfogande ser likadant ut som förra helgen, vilket innebär att Markus Ahl och Jacob Johansson fortfarande saknas.
– Vi har en god konkurrens i truppen, och tror att kontinuitet är viktigt. Vi kommer att göra en liten förändring men inget större, avslutar Carlsson.

Förändringen är att Adam Kisitu går in till höger på mittfältet och ersätter Ludvig Lundqvist. 

VIF:s startelva
Nic Rydholm – Karl-Viktor Söderquist, Sebasthian Svensson, André Nunes, Jonathan Fält-Öhr – Adam Kisitu, Allan Zizinga, Oskar Stejdahl, Oskar Eriksson, Gustavo Borges – Rickard Thuresson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!