En fotbollsera är över – Vimmerby ur tvåan

En trepoängare för egen maskin plus hjälp från övriga lag. Inget föll i VIF:s favör när division två-fotbollen rundades av i lördags. Prespa Birlik hamrade in den sista spiken i VIF-kistan när man vann med 3-1.

Foto:

Fotboll2017-10-14 13:48
– Man har på något sätt förberett sig mentalt på den här stunden, så det är ingen besvikelse som kommer som en blixt från klar himmel, säger VIF-tränaren David Lindgren efter matchen.

”Kännetecknar hela säsongen”
När Oskar Stejdahl missade straffchansen till reducering med kvarten kvar så gjorde det kanske inte så mycket. Det var inte i den sekvensen VIF:s öde beseglades. Om ens i den här matchen.
– Min match idag…det kännetecknar väl hela säsongen egentligen. Jag kan tio gånger mer, alla kan tio gånger mer, men vi får inte ut det. Det känns tomt, säger Stejdahl, som blev VIF:s enda målskytt i avskedsföreställningen.

Målet betydde 1-3 och kom i 65:e minuten. Mohammad Jafr spelade fram Markus Ahl vars inspel stöttes in av en framstormande Stejdahl.
– Ganska lite värt att göra mål nu. Straffen var väl inte jättebra den heller, säger Stejdahl, som inte vill kommentera sin fotbollsframtid.

Tog ledningen på frispark
Inledningen av matchen var jämn. Första halvtimmen gick i ställningskrigens tecken. Ett par halvchanser åt vardera håll vaskades fram, på sin höjd. Så tilldömdes gästerna en frispark några meter utanför VIF-straffområdet. Christoffer Levi stegade fram och smekte in bollen i Nic Rydholms högra kryss.
– Vi känner att vi agerar på det sätt vi vill. Så händer det, som så många gånger förr, att vi släpper in ett mål från en fast situation, säger David Lindgren.

Några minuter innan pausvilan ställde Prespa Birlik om. Fort. För fort, skulle det visa sig. En passning bak till Jesper Rindmo senare var det 0-2 på resultattavlan.
– Klart tufft att få ett mål så tätt innan paus. Vi försöker ladda om men det är svårt, säger Lindgren.

Och tuffare skulle det bli. Fem minuter in i andra halvleken fick Ted Åström Åberg bollen – enligt domaren – på handen. Magnus Carlsson satte den mitt i målet.
– Tveksamt dömd, jag vet inte var Ted ska göra av armen, menar Lindgren.

Övriga resultat gick emot
Om något var positivt för VIF denna eftermiddag var det sista halvtimmen. Visserligen slog gästerna av på takten – men i alla fall. Stejdahl fick som sagt in en reducering och det vaskades fram en del chanser utöver straffen. Som ett mikroplåster för VIF så gick övriga resultat också emot. Nybro hemmaslog Asarum med 1-0 medan Kvarnby vann med 3-2 mot IFK Hässleholm och därmed spelade resultatet på Skobes Arena egentligen ingen roll för tabellen.
– Det hade varit extra tungt om vi fått med oss de andra matcherna. Det har varit en intensiv höst med kniven på strupen så på ett sätt är det skönt att det är över, avslutar Lindgren.
Fakta:

Vimmerby IF-Prespa Birlik 1-3 (0-2)

Målen: 0-1 (33) Christoffer Levi, 0-2 (32) Jesper Rindmo, 0-3 (50) Magnus Carlsson, 1-3 (65) Oskar Stejdahl (Markus Ahl)

Hörnor: 5-6

Heta chanser: 2-4

Gula kort: 3-1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!