"En ganska katig målsättning"

Hultsfreds FK har laddat om – efter premiärsmällen mot IFK Oskarshamn. Ikväll är det hemmamatch mot Stensjön.

HFK-tränaren Jerker Einarsson.

HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2019-04-18 13:05

– Jag räknar med att det blir en fysisk match på naturgräset. Det borde passa oss bra, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Vilka lärdomar kan ni ta av förlusten mot Oskarshamn (5–0)?

– Att vi måste hålla ihop laget på ett bättre sätt – och fortsätta spela trots att domarna inte blåser frispark. Man kan väl säga så här: vi fick inte mycket med oss i den matchen... det var många märkliga domslut. 5–0 speglade inte alls matchbilden.

Kvällens motståndare Stensjön vann sin premiär mot Bäckseda med 2–0 och beskrivs som ett spelskickligt lag.

– De har själva gått ut med en ganska katig målsättning att de ska vinna serien. Men nä, så bra tror jag inte att Stensjön är. Vi har en bra chans att slå dem. Speciellt på vår hemmaplan, säger Jerker Einarsson.

Hur är läget i truppen?

– Det blir bara ett par småjusteringar jämfört med premiären. Av de skadade spelarna har Martin Johanson börjat jobba lite lätt, men det dröjer nog två–tre veckor innan han kan spela igen.

Här är HFK:s startelva: Viktor Lockström – Charlie Olsson, Christopher Einarsson, Alexander Gustafsson, Robin Gunnarsson – John Svensson, Sebastian Strömbom, Amir Tresnjic, Meris Hasanbegovic – William Steinholtz, Selatin Shaljani.

* Vi kommer att liverapportera från torsdagens match mellan Hultsfred och Stensjön på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Det är avspark 18:30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!