”En jäkla massa mer leenden”

– Man kanske inte ska säga att vi är som ett nytt lag, men det har varit en jäkla massa mer leenden på träningarna den gångna veckan. Säsongens första seger i Elitfyran har lyft Gullringens GoIF. Tränaren Mattias Sandh hoppas att laget ska kunna rida vidare på vågen i kvällens hemmaderby mot topplaget Västerviks FF.

MISSAR DERBYT. Duktige Hampus Wulff är bortrest och saknas när Gullringen i kväll tar emot Västerviks FF i Elitfyran.

MISSAR DERBYT. Duktige Hampus Wulff är bortrest och saknas när Gullringen i kväll tar emot Västerviks FF i Elitfyran.

Foto:

Fotboll2016-06-10 14:00

Västerviks FF skuggar topplagen i Elitfyran. Gullringens GoIF tippades i toppen inför säsongen, men har floppat och tog sin första seger så sent som i förra omgången, 3-2 borta mot Ängö. I kväll möts de på Gullemon i något som kan liknas vid ett derby.

– Det är åtminstone så nära en derbymatch som vi kommer den här säsongen. Men det handlar mest om det rent geografiska. Visst finns det vissa spelare i de båda lagen som känner varandra, men man känner ändå inte av den där rivaliteten som gör att det blir något extra, säger Västerviks tränare Thomas Kongstad.

Fokus på tabellen

– Vi har också vårt tabelläge att ha fokus på. Det gäller att ta de här poängen så vi hänger med Gransholm och Kalmar AIK där uppe och avståndet inte blir för långt.

VFF-tränaren lyfter vikten av att spelarna i hans lag har fokus på sin egen insats. Men visst har han även koll på Gullringen.

– Man kan vrida och vända på hur de reagerar på sin efterlängtade seger. Direkt efteråt kändes det som positivt för oss, men nu vet jag inte. I vilket fall är vi förberedda på en riktigt tuff match, säger Kongstad.

”Inte förvånad”

I Gullringen-lägret är man dock helt på det klara med hur segern för en vecka sedan har påverkat laget.

– Man kanske inte ska säga att vi är som ett nytt lag, men det har varit en jädra massa mer leenden på träningarna den gångna veckan. Det finns ett helt annat självförtroende i gruppen och nu smäller det på träningarna igen. Riktigt kul att se, säger assisterande tränaren Mattias Sandh, som inte är förvånad över att Västervik ligger med i toppen.

– Jag tippade dem topp-tre inför säsongen. Det är ett jämnt lag med flera snabba spelare och ett fartfyllt anfallsspel, säger han.

– Men jag är inte särskilt orolig. Vårt försvarsspel har sett bra ut hela säsongen och Gullemon ska fortsatt vara vår – även efter kvällen, skrattar han.

Dubbla avbräck

I Gullringen saknas Hampus Wulff, som är bortrest, samt spelande tränaren Christian Simonsson, som fick en extra match avstängning efter sitt röda kort i förrförra omgången.

Jämfört med segermatchen mot Hvetlanda för en vecka sedan tvingas Västerviks FF:s Petter Olovsson kasta in handduken på grund av skada.

Tillbaka i truppen är dock tidigare skadade Robin Jiderblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!