En olycka kommer sällan ensam – ny förlust och dubbla skador

Det är motigt för Gullringen. Inte nog med att de förlorade en jämn drabbning hemma mot Egnahem med 2–0. Dessutom fick både Olle Eriksson och Linus Hillström föras till sjukhus med skador. "Det känns jäkligt tufft", sa Gullringens assisterande tränare Daniel Wernersson.

Gullringen föll med 2-0 hemma mot Egnahem.

Gullringen föll med 2-0 hemma mot Egnahem.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-31 15:29

Första halvleken förblev mållös, men det hände en hel del som var negativt för Gullringen.

Redan innan matchen tvingades lagkaptenen Alexander Svartz lämna återbud.

– Han kände sig inte bra i ryggen och fick avstå. Det är förstås tufft att spela utan honom i backlinjen, sa Wernersson.

Och tuffare skulle det bli.

undefined
Olle Eriksson bröt nyckelbenet och ser ut att missa resten av säsongen.
undefined
Linus Hillström fick en smäll på handen och befaras ha skadat tummen eller båtbenet.

Tiotalet minuter in i matchen kom Gullringens yttermittfältare Olle Eriksson i en duell på kanten. Motståndaren lyckades få stopp på honom, men det ville sig inte bättre än att Eriksson slog i axeln rejält när han landade i gräset.

– Olle fördes till sjukhus och jag har fått besked om att han har brutit nyckelbenet. Det känns väldigt tråkigt.

Linus Hillström hoppade in som ersättare, men innan första halvlek var över fick även han kliva av skadad.

– Han hade också väldig otur. En motståndare landade på hans hand och det såg inte bra ut. Linus fördes också till sjukhus. Jag har inte fått något besked om skadan, men misstänker att han kan ha brutit tummen eller båtbenet.

undefined
Gullringen har förtvivlat svårt att göra mål för stunden.
undefined
Spelande tränaren Ola Lindblom fick en boll på handen och orsakade straffen som Egnahem tog ledningen på.

Själva matchen då? Det såg ändå skapligt ut för hemmalaget som höll 0–0 i halvtid.

– Det var en jämn match så långt även att jag tycker att vi hade ett litet övertag. Vi hittade flera fina kombinationer i uppspelsfasen, men det ville sig inte med den där avgörande passningen.

Matchen stod sedan och vägde i andra halvlek då an avgörande situation uppstod efter en dryg kvart. Egnahem tilldömdes en straff som de förvaltade till 1–0.

– Det var en grötig situation i vårt straffområde som jag inte såg så mycket av själv. Ola Lindblom sa efter matchen att han fått bollen på handen och att det inte var så mycket att säga. Men det var ett tungt mål att få emot oss i det läget.

Gullringen tryckte sedan på och gick ned på trebackslinje. Men det ville sig inte bättre än att gästerna gjorde 2–0 i slutminuterna.

– Vi gjorde ett försök och fick till ett par halvchanser. Men målskyttet vill sig inte alls för stunden. Jag tycker ändå att alla spelare i laget ska ha ett plus för kämpainsatsen.

Förlusten innebar att Gullringen tappade mark i bottenstriden. De är nu bara två poäng före Malmbäck som ligger under kvalstrecket efter att de tagit en stark poäng borta mot Ekhagen via 1–1.

– Det är ett tufft läge, men vi ska fixa det här, sa Wernersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!