En poäng för VIF

Vimmerby IF:s damer fick med sig en poäng från toppmötet på hemmaplan mot IFK Norrköping. Nathalie Johansson kvitterade på straff med 15 minuter kvar av matchen och ordnade oavgjort.

VIF jublar efter 1–0 målet i toppmötet mot Norrköping.

VIF jublar efter 1–0 målet i toppmötet mot Norrköping.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-07-28 22:14

Seriefyran Vimmerby tog emot serietvåan Norrköping under lördagskvällen i damernas omstart av division ett. De båda lagen möttes i premiären av serien i våras och då slutade matchen 3–1 till Norrköping. Men den här gången blev det desto jämnare. 2–2 och en poäng till vardera lag, något som VIF-tränaren Håkan Ericsson ändå inte var helt belåten med.

– Det är kluvet. Vi är så pass bra i första halvlek och spelar så bra att vi lika gärna hade kunnat vinna den här matchen, säger Ericsson.

IFK Norrköpings tränare, Anders Gahnström, var missnöjd med poängen.

– Jag ser det som två förlorade poäng, säger Gahnström efter matchen.

Första halvlek bjöd stundtals på avvaktande spel och tuffa närkamper där inget av lagen fick till några självklara målchanser. Malin Engström var pigg på sin kant och var ständigt ett hot när hon fick skära in mot mitten. Nathalie Johansson var även hon kreativ de få gångerna hon väl fick bollen, men fick nöja sig med 0–0 i paus.

Det smällde dock till direkt i början av den andra halvleken. Nathalie Johansson sköt en frispark som Norrköpings målvakt fick problem med och styrde i ribban. På returen dök Nathalie Milton fram och dunkade in 1–0 för hemmalaget.

Norrköping fick sig en väckarklocka och tog tag i matchen. Bara ett par minuter efter Vimmerbys ledningsmål skulle kvitteringen komma. Ett motlägg utanför VIF:s straffområde hittade fram till bortalagets Olivia Lindgren som enkelt kunde rulla in 1–1.

Tio minuter senare höll sig hela seriens bästa målskytt framme, Norrköpings Emilia Larsson, och satte 2–1 för sitt lag. Där och då kändes det som att gästerna hade full kontroll på matchen och att VIF snabbt behövde förändra för att kvittera. Det såg hemmalaget till att göra också.

– Vi flyttade upp Anna Karlsson som är lite snabbare än Hanna Eriksson på topp och fick lite mer speed där, säger Håkan Ericsson.

I den 78:e minuten skulle kvitteringen komma. Då var det dags för skytteligatvåan Nathalie Johansson att visa vad hon kan när hon fick bollen ute vid högerkanten och drev in i straffområdet. Väl där blev hon fälld och fick en straff med sig som hon sedan såg till att förvalta själv.

Matchen slutade 2–2 men med två lag som båda gärna hade velat plocka alla tre poängen.

– Vi har våra lägen och känner att vi borde ha kunnat avgöra den här matchen, säger IFK:s Anders Gahnström.

VIF:s Håkan Ericsson tyckte att hans lag mycket väl kunde gått segrande ur striden.

– Jag är lite besviken över att vi inte kunde få med oss tre poäng, säger han.

För Vimmerbys del var det här en match som gav positiva besked inför fortsättningen av serien.

– Nu vet vi att vi kan vara med och kampas hela hösten och vi har inte tappat någonting i sommar. På så sätt känns det jävligt bra men fortfarande lite besviket, säger Ericsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!