"En svårspelad match för oss"

FBSK föll med 5–0 i den svåra bortamatchen mot Tinnis. "Stundtals var det okej, men vi måste höja oss en nivå", säger tränaren Robin Blomberg.

Foto: Jens Ökvist

Fotboll2019-04-22 18:45

I den historiska division två-premiären mot Eneby förra helgen var Frödinge nära en poäng. Då var det två sena mål som sänkte FBSK.

I den andra omgången, borta mot Linköpingslaget BK Tinnis, såg det lovande ut i den första halvleken.

– Vi hade några bra chanser att ta ledningen. Bland annat träffade Evelina Törngren stolpen och Clara Sohlberg hade ett avslut som målvakten räddade, säger tränaren Robin Blomberg.

Två psykologiskt jobbiga baklängesmål förstörde FBSK:s poängchanser.

– Vi släppte in 1–0 precis före pausvilan. Det blev en tilltrasslad situation i straffområdet där vi inte fick bort bollen. Och fem minuter in i den andra halvleken kom 2–0 på en omställning, säger Robin Blomberg.

Han tillägger:

– Vi var försiktigt positiva i paus, men 2–0-målet sänkte oss fullständigt. Vi blev trötta både fysiskt och mentalt. Sedan rann det iväg till 5–0. Det var lite synd, för så stor skillnad var det inte.

Fysiskt lag

Samtidigt gav FBSK-tränaren beröm till motståndarlaget

– Det var en svårspelad match för oss. Tinnis var väldigt tunga och fysiska. De matade långa bollar bakom vår backlinje. Vi hanterade det spelet okej fram till 2–0, men sedan blev det för jobbigt, säger Robin Blomberg som ger extraplus till mittbacksparet Hanna Frejd och Matilda Brogie.

Är det något i spelet som överraskat på dig i säsongsinledningen?

– Nej, egentligen inte. Vi visste att det skulle gå lite fortare än förra året. Jag känner att vi kan mäta oss på den här nivån. Den stora skillnaden är att vi måste vara fokuserade hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om