"En väldigt viktig match"

HFK/Lojal är i stor poängnöd. I dag avslutas en svag vårsäsong med nyckelmatch mot Västerviks FF. - Det känns som att vi är på gång, tycker Julia Ingemarsson.

Inte nöjd. Julia Ingemarsson vill få igång både sig själv och laget. I kväll möter HFK/Lojal Västerviks FF. Seger är nästan ett måste.

Inte nöjd. Julia Ingemarsson vill få igång både sig själv och laget. I kväll möter HFK/Lojal Västerviks FF. Seger är nästan ett måste.

Foto:

Fotboll2013-06-25 07:04

I Hyundai Cup har HFK/Lojal besegrat båda division ett-lagen Landsbro och Madesjö. I seriespelet har det gått betydligt sämre.
Efter åtta omgångar är HFK/Lojal näst sist på fyra poäng. Upp till fast mark skiljer sex poäng. Framför allt är det offensiven som spökat. Åtta mål på åtta matcher är förstås alldeles för lite.
- Vi har inte fått upp laget och inte varit heta när vi fått lägena. Det känns som att vi haft målchanser, men inte satt dit dem, säger Julia Ingemarsson.

"Inte alls nöjd"
Ingemarsson brukar göra många mål. I år har det gått tyngre. Två mål är hennes facit hittills. En lång semestervistelse i Australien har ställt till det.
- Jag är inte alls nöjd. Jag kände mig i bra form på försäsongen, men när jag var på semester blev det inte så mycket träning. Det känns bättre och bättre, men jag ligger fortfarande efter och måste träna hårt i sommar.
För att få fart på offensiven har HFK/Lojal gått ned på trebackslinje.
- Det har fungerat bra. Vi får upp mer folk i anfallen och backlinjen klarar det galant. Det känns som att vi är på gång och efter matchen mot Madesjö har vi fått ett större självförtroende. Då visade vi att vi är ett bra lag egentligen.
Vad tror du om bottenstriden?
- Jag tror att vi klarar det. Vi har haft vår svacka nu och jag tror att det kommer att gå jättebra i höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!