En vecka kvar – här är de klubblösa stjärnorna

Om en vecka slår transferfönstret igen. Bland herrspelarna som fortsatt saknar en klubb märks några Manchester United-profiler och forna brasilianska landslagsstjärnor.

Edinson Cavani är en av stjärnspelarna som fortfarande saknar klubb. Arkivbild.

Edinson Cavani är en av stjärnspelarna som fortfarande saknar klubb. Arkivbild.

Foto: Pablo Porciuncula/AP/TT

Fotboll2022-08-24 12:20

Den 1 september stänger det europeiska transferfönstret för herrspelarna. Kontraktslösa spelare kan fortsatt skriva på för nya lag utanför fönstret, men toppklubbarna brukar vilja ha sina trupper spikade innan dess.

Och det finns fortfarande en hel del guldkorn ute i bosmanöknen.

Här är ett axplock:

+ Edinson Cavani, 35. "Matadoren" spelar fortsatt landslagsfotboll för Uruguay och laddar för VM i Qatar. Veteranen kommer närmast från två säsonger i Manchester United – den första succéartad, den andra kantad av skador. Sägs vilja förbli i Europa och ryktas till spanska lag som Valencia och Villarreal.

+ Marcelo, 34. Real Madrid-ikonen lämnade klubben i somras efter 15 framgångsrika år. Brassen slutade i landslaget redan 2018 men sägs inte vara färdig på toppnivå än. Det har spekulerats kring en flytt till franska Nice.

+ Andrea Belotti, 28. Till motsats till andra på denna lista är "Tuppen" i sina bästa år. Anfallaren var med och tog EM-guld med Italien i fjol och har öst in mål i Torino. Nu är det kapitlet avslutat och José Mourinho sägs sugen på att ta honom till Roma.

+ Juan Mata, 34. Europa- och världsmästaren har hunnit bli till åren och lämnade Manchester United efter att ha fått skralt med speltid på sistone. Spanjoren tros välja mellan en återkomst till hemlandet eller en förbjuden flytt till Leeds.

+ Willian, 34. Den förre Arsenal- och Chelsea-yttern flyttade nyligen hem till Corinthians. Comebacken blev dock ett fiasko och brassen kände sig tvingad att lämna efter att ha dödshotats av egna fansen. En ny Premier League-sejour i nykomlingen Fulham kan bli nästa steg.

+ Adnan Januzaj, 27. Alexander Isaks förre lagkamrat lämnade "La Real" i somras efter fem säsonger. Belgiern har ännu inte tagit det sista steget efter att ha slagit igenom som supertalang i Manchester United. Everton sägs intresserade av mittfältaren.

+ Diego Costa, 33. Den tokige spanjoren har gått klubblös sedan han lämnade Atlético Mineiro i födelselandet Brasilien i fjol. Anfallaren har inga planer på att lägga skorna på hyllan och det har viskats om en ny vända i La Liga för spel i Rayo Vallecano.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!