"Enda prio nu är nytt kontrakt" • Kan hjälpa rivalen...

Nytt kontrakt. Det är vad som gäller och det som Rimforsa IF strävar efter i herrfyran. "Varje poäng är superviktig", säger tränaren Erik Svensson inför mötet mot Studenterna – där RIF vid poäng kan hjälpa Kisa BK rejält på traven mot serieguld...

Rimforsas tränare Erik Svensson laddar för match mot Studenterna.

Rimforsas tränare Erik Svensson laddar för match mot Studenterna.

Foto: torbjörn allvin

Fotboll2021-09-24 09:00

Det senare scenariot är inget som Erik Svensson lägger någon större vikt vid.

– Nä, det är inget jag reflekterar kring. Visst, Kisa har gjort det bra och hållit en bra nivå i år, men för oss är det förstås oss själva det handlar om. Enda prio nu är att vi ska försöka ordna nytt kontrakt. 

Med tre omgångar kvar att spela är Rimforsa sjua i tabellen. Det kan förvisso låta tryggt och säkert, men så är det inte alls. 

– Serien har blivit ett riktigt getingbo. Det är väl bara Kisa som flugit iväg, säger Svensson. 

Från femteplacerade Linghem till elfteplacerade IFK Motala skiljer det bara tre (!) poäng. Alltså, sju lag inom bara några poängs avstånd. De två sista lagen åker ner i division fem. Jumbon Sturefors är också fortfarande med i racet. Med fem pinnar har de bara tre upp till just nu säker mark. 

Så här säger Erik Svensson om avslutningen mot Studenterna, Sturefors och Zeros:

– Det är tuffa matcher som väntar och alla lag kan slå alla i den här jämna serien. 

Inför mötet mot tabelltvåan Studenterna på söndag vill RIF-tränaren täppa till bakåt. 

– Det är ju så att vi släpper in för mycket mål. Och då hjälper det inte alla gånger att vi gör många framåt och är starka offensivt. 

RIF har gjort näst mest mål i serien, men samtidigt släppt in flest. Truppen mot Studenterna är i princip densamma som senast mot Boxholm. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!