Engqvist blir ny tränare i HFK: "Vi är jättenöjda"

Hultsfred FK:s damer har fått en ny tränare. Mattias Engqvist tar över ansvaret för division 3-laget. "Han behövde inte så lång betänketid", förklarar klubbens ordförande Patrik Stenbäck.

Mattias Engqvist tar över som huvudtränare för HFK-damerna.

Mattias Engqvist tar över som huvudtränare för HFK-damerna.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-07 17:10

Peter Jaldefeldt lämnade sitt uppdrag som huvudtränare för HFK-damerna i slutet på den här säsongen. Laget slutade fyra i division 3 och spelar där även nästa år. Då gör man det med ett nytt namn på tränarbänken. 

Mattias Engqvist har skrivit på ett ettårskontrakt med HFK och har option att förlänga det kontraktet med två år till.

– Det blev klart under tisdagskvällen och det var spelarrådets förstaval. Flera spelare som är i damlaget nu har haft honom i flicklaget och det känns jättebra. Han behövde inte så lång betänketid, säger Patrik Stenbäck, ordförande i Hultsfreds FK. 

Engqvist kommer att ha Per Tuvesson och Martin Rydén vid sin sida. Ove Ingemarsson, mångårig ledare inom föreningen, ser också ut att fortsätta.

– Som läget är nu så kommer Ove att ställa upp även under nästa säsong. Vi är jättenöjda med den här lösningen och jag tror verkligen på Mattias (Engqvist). Han är en team-builder, säger Stenbäck. 

Överlag är det positiva vindar som blåser i HFK, trots coronapandemin. 

– Det känns som att coronan har enat oss och gjort så att vi blivit mer sammansvetsade i föreningen. Vi har fått börja hjälpas åt mer och det är fantastiskt, säger Stenbäck, som fått frågan om att fortsätta vara ordförande i ett år till:

– Omvalet sker vid årsmötet, men jag känner inte att jag kan lämna något som inte är avslutat. Så ja, det lutar åt att jag fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!