Engström inför derbyt: "Måste minimera misstagen"

Vimmerby IF går som tåget för tilfället. En som visat gammal storform är navet på mittfältet – Malin Engström. Hon har dock fortfarande problem med sitt knä. "Jag är inte gjord för 90 minuter", säger hon inför derbyt mot Eksjö på lördag.

Malin Engström har all anledning att le. Hennes Vimmerby IF är med i toppen av division 2.

Malin Engström har all anledning att le. Hennes Vimmerby IF är med i toppen av division 2.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-09-04 16:15

Damernas division 2-serie ser ut att bli ett tvålags-race mellan BK Kenty och Vimmerby IF. De sistnämnda är de som fått upp farten mest på sistone och har krossat allt i sin väg. På de fyra senaste matcherna har man resultatraden 5–0, 5–0, 6–1 och 5–0. Trots storsegrarna finns det en del att förbättra, om man frågar 24-åriga Malin Engström.

– Vi måste minska på felpassningarna och våga rulla mer boll. Det handlar om att minimera misstagen och hitta rätt i alla situationer, säger mittfältaren och fortsätter:

– Sen har vi ju varit stabila bakåt och vassa framåt de senaste matcherna. 

I VIF:s senaste match, 5–0-segern hemma mot Tjust, stod Engström för ett riktigt klassmål när hon felvänd lyckades lobbnicka in 2–0. 

– Ja, jag kanske inte gör mål så ofta men det här var snyggt, säger hon med ett skratt.

– Det var Milton (Nathalie) som slog en perfekt boll och det kändes som att jag var den enda som sprang på den. Sen handlade allt om tajming och jag visste att deras målvakt brukar stå långt ut. Bollen kunde lika gärna studsat över mål, men nu gick den in, vilket var väldigt skönt att se. 

undefined
Malin Engström blev målskytt i VIF:s match mot Tjust senast.

Engström var en av VIF:s startspelare som byttes ut i förebyggande syfte senast.

– Det är fem omgångar kvar och det är viktigt att alla håller sig skadefria, så det var bandage och lite sånt efter matchen, säger Engström, som kommit tillbaka från en svår korsbandsskada:

– Alltså, jag är inte gjord för 90 minuter kan man säga. Det är inget fel på korsbandet och så men jag var hos sjukgymnasten nyligen och det rör sig förmodligen om en inflammation runt menisken. Det gör inte ont när jag spelar men känns efter matcherna. 

Härnäst väntar ännu ett intressant derby för henne och VIF. På lördag eftermiddag ställs de mot Eksjö på bortaplan. VIF ligger inför matchen på andra plats med 13 poäng på sex matcher, medan Eksjö ligger trea med tio poäng på fem matcher. Det är alltså två topplag som nu möts. 

– Eksjö har väl någon forward som är rätt duktig, men det viktigaste är att vi behåller fokus och gör det vi ska göra, menar Engström. 

Stina Kägo Bragsjö och Greta Koponen missar matchen för VIF.

Vi direktrapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se under lördagen med start klockan 14:55. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!