Enkät med RIF och lagen i fotbollstvåan – så är läget

I väntan på seriestart har Sporten kollat läget med den lokala lagen i damtvåan i fotboll. Hur har pandemin påverkat klubbarna? Vilka spelare blir utropstecken om serien väl kommer igång? Vilka är seriefavoriter? Frågorna är många.

I väntan på seriestart passade vi på att kolla läget i våra fyra lokala klubbar i damtvåan, Boren, Mjölby FC, Tinnis och Rimforsa.

I väntan på seriestart passade vi på att kolla läget i våra fyra lokala klubbar i damtvåan, Boren, Mjölby FC, Tinnis och Rimforsa.

Foto: Redaktionen

Fotboll2021-04-29 16:30

Frågorna vi ställde till lagen:
1: Vad är statusen på truppen i dag och hur bedriver ni träningen?
2: Hur har er trupps numerär påverkats av pandemin? Bland de som eventuellt har slutat spela fotboll – har pandemin spelat en roll i det?3: Hur ser ni på möjligheten till spel före midsommar?
4: Till sist. Vilket lag har ni som seriefavorit – och nämn en spelare hos er som kan bli ett utropstecken under säsongen (om den kommer igång)?

Rimforsa IF (tränaren Mats Andersson)
1: Vi är 32 spelare i truppen. Vissa pluggar på annan ort samt några långtidsskador så vi snittar cirka 18 spelare på träningarna. Vi tränar tre gånger i veckan enligt restriktioner som råder.
2: Vi har klarat oss bra hittills och inte tappat några spelare pga bristande motivation. Men det är tufft både för spelare och ledare när vi inte har matcher att se fram emot. 
3: Minskar smittspridningen likt förra året samma tid hoppas vi verkligen att matcher kommer igång under vecka 20. 
4: Nykomlingen Jönköping Södra har starka resultat från senaste säsongen samt Boren som hittade formen i slutet på förra året. Selma Palmkvist kan bli ett utropstecken hos oss. En stark forward med målsinne och uppflyttad från flickjunior till denna säsong.

Borens IK (tränaren Marcus Egnell):
1. Statusen på truppen är att vi har 41 spelare som påbörjade säsongen och fortsatt tränar på. 
2. Vi har haft fyra spelare som lämnat men ingen på grund av pandemin. Vi har nästan fördubblat vår trupp jämfört med i fjol så oss har inte pandemin påverkat så. Men jag har märkt att den har påverkat ett antal spelare, framför allt de yngre. 
3. Vi hoppas på det, men tror kanske inte på det. Det vore en positiv överraskning om det blev så. 
4. Vi ser oss själva som seriefavoriter. Den spelare hos oss som jag tror kommer bli ett utropstecken är Emina Trumic.

Mjölby FC (ledarstaben):
1: Sedan i början på mars har vi en delvis ny tränarstab. Såg lite skralt ut på spelarfronten men vi har haft turen att spelare har sökt sig till oss. Vi jobbar framför allt med att implementera ett arbetssätt, det vill säga många taktiska moment. Tyvärr har vi några på skadelistan men ser med förväntan och tillförsikt fram emot att de kommer tillbaka.
2: Peppar, peppar så har vi en oerhört engagerad spelartrupp som törstar efter att utvecklas. Detta har gjort att vi är nöjda med numerären hittills.
3: Tror inte på spel förrän till hösten.
4: Borens IK har de bästa tränarna och de bästa spelarna. Oerhört imponerad över deras organisation. Därför vinner de serien. Vi har en handfull yngre spelare som vi kommer ge tid, det vore dock orättvist att lägga någon press på dessa genom att nämna någon specifik.

BK Tinnis (Kenneth Åkerström, ledare)
1; Statusen är bra. Vi är runt 30 i truppen och tränar tre gånger i veckan i små grupper på grund av coronan. 
2: Inga spelare har slutat på grund av pandemin, men man saknar ju tävlingsmomentet.
3: Hoppas att det drar igång före midsommar, då ungdomsfotbollen kanske får köra igång nu.
4: Troligtvis blir det en jämn serie. Boren har ju fått mycket nytt, men annars vet jag inte. Många av våra yngre spelare har tagit stora steg i år och nyförvärven ser starka ut. Men ingen sticker ut mer än någon annan, tycker jag. Vi har ett jämnt lag.

Det var många tuffa dueller när Mjölby och Boren möttes i fjol. Boren tippas nu som en av favoriterna i årets serie - om och när spelet väl kommer igång.
Det var många tuffa dueller när Mjölby och Boren möttes i fjol. Boren tippas nu som en av favoriterna i årets serie - om och när spelet väl kommer igång.
Division 2 NÖ Götaland

Lagen som spelar i serien: Bankeryd, Boren, Eneby, Fredriksdal/Äng, Jönköpings Södra, Lindö, Mjölby FC, Rimforsa, Svärtinge, Tinnis och Tranås-Torpa.
Seriestarten är uppskjuten tills vidare på grund av pandemin och de rekommendationer som föreligger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!