Enkel match för VIF? Tänk om! • "Det är ett riktigt bra lag"

Seriesuveränen Vimmerby IF mot bottenlaget Jönköpings Södra IF. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Var inte så säkra på det. "Vi vet att det är ett starkt gäng vi möter", säger Pierre Brorsson, tränare i VIF.

När VIF mötte Jönköpings Södra på bortaplan i våras fick de jubla flera gånger om, i segern med 4–0.

När VIF mötte Jönköpings Södra på bortaplan i våras fick de jubla flera gånger om, i segern med 4–0.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-08-09 15:00

Som för många andra lag kickar tävlingssäsongen igång igen i helgen för VIF-damerna.

På schemat står ett möte med bottenlaget Jönköpings Södra, på negativ kvalplats med 13 pinnar och fyra förluster på de fem senaste matcherna. 

Det går att jämföra med ett VIF i högform. Tabelletta på 34 poäng och sju förlustfria matcher i rad, varav sex segrar. När lagen möttes i våras blev det dessutom storseger för gulsvart, med 4–0. Visst är det ett stort favoritskap på Vimmerby inför matchen. Men tränaren Pierre Brorsson poängterar att det inte är ett dussingäng som kommer till Arena Ceos. 

– Det var faktiskt en tuff match när vi möttes senast. Även om bollarna trillade in för oss var de riktigt bra och de har flera duktiga spelare. Den matchen inledde en intensiv period med flera matcher på kort tid för både oss och dem. Vi spelade fyra matcher på 11 dagar. Vi hade det svårt i matcherna efteråt, vilket även J-Södra hade.

Man vet aldrig heller vad ett sommaruppehåll kan ha för effekt på ett lag.

– Som sagt är det ett bra gäng vi möter och mycket handlar om självförtroende. Det här kan bli en slags nystart för dem. Så vi får vara beredda på att jobba hårt.

undefined
Pierre Brorsson hoppas att laget ska kunna fortsätta på deras fina form, men höjer ett varningens finger för J-Södra.

VIF kommer väl förberedda till matchen.

– Vi har två superbra träningsveckor bakom oss. Spelarna känns väldigt spelsugna och påkopplade. Vi har tränat på hårt och det har varit bra fokus. Det känns lovande såhär långt, vi får hoppas det speglar av sig i matchen.

Uppslutningen har varit bra, och spelarna som ska flytta kommer kunna vara med ett antal veckor till fullt ut. 

– De flesta kommer kunna vara med i fyra-fem matcher till och träna på fram till vecka 35. Om de sköter egenträningen bör de kunna vara med i ett par matcher till efter det, och sen är ju nästan säsongen slut, säger Brorsson. 

Du har fått ett nytt tillskott i form av rutinerade Alicia Strand. Tankar kring det nyförvärvet?

– Det är jättepositivt. Hon kommer in med sin rutin, vågar hålla i bollen och har en bra blick för spelet. Sen kan hon lugna ner det när det behövs. 

Är hon uttagen till matchen i helgen?

– Jajamän, hon kommer vara med.

Som bekant kommer inte stjärnan Nathalie Johansson spela fler matcher denna säsong, då hon väntar barn. Duktige målvakten Pernilla Marelius gjorde sitt första träningspass efter uppehållet under torsdagen och är därmed inte uttagen.

VIF-truppen

Ida Nyman (startar i mål), Naomi Guander, Saga Stejdahl, Molly Levin, Elin Lindqvist, Nathalie Milton, Matilda Älvehag, Minea Snickars, Tessa Svensson, Alicia Strand, Svea Backstad, Julia Rosin, Stina Kägu Bragsjö, Frida Pöder, Sarah Falkevall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!