Enkel seger för Vimmerbys damer

Vimmerby fick en riktig drömstart i hemmamatchen mot BK Tinnis. Redan efter en minut kunde Caroline Phalén stöta in 1-0 i öppet mål, och sedan rann det bara på. Matchen slutade hela 5-1 i Vimmerbys favör, som därmed fortfarande är obesegrade i seriespelet. - Vi dominerade matchen totalt, säger en nöjd VIF-tränare i Micael Lindgren.

Vimmerby gjorde en stabil insats och vann planenligt mot Tinnis. Lovisa Ingström på bilden var bäst i hemmalaget. Foto: Fredrik Lindeborg

Fotboll2008-08-04 06:27

Matchen mot bottenlaget BK Tinnis kunde knappast ha börjat bättre för Vimmerby. I den första minuten spelade Sofie Persson fram Caroline Phalén till ett tomt mål och 1-0 var ett faktum. Drömstart var ordet.
Efter målet drog Vimmerby ned på tempot och blev försiktiga. Men BK Tinnis hade stora problem att göra något med bollen, och anfallsspelet var i det närmaste helt osynligt.

Istället för några kvitteringslägen var det Vimmerby som skulle stänga matchen för gott. I den 26:e minuten vandrade Cornelia Lindgren in i straffområdet med bollen och fick på ett kanonskott som träffade ribban. På den efterföljande returen kunde Lovisa Ingström behärskat placera in 2-0, och matchen kändes avgjord. Just "Lova" var en av matchens förgrundsfigurer med sin snabbhet och teknik.
Ännu säkrare blev publiken då Cornelia Lindgren kort därefter slog en genomskärare i bästa Cesc Fabregas-klass som friställde Emelie Nilsson som inte gjorde något misstag.