Eriksen gör landslagscomeback: "Han är redo"

Christian Eriksen kan göra comeback för det danska landslaget i helgen, drygt nio månader efter att han segnade ner med hjärtstillestånd under EM. Förbundskaptenen Kasper Hjulmand bekräftar att Eriksen uttagningsbar till kommande vänskapsmatcher. –Han är 100 procent redo, säger han på en presskonferens.

Christian Eriksen är tillbaka i det danska landslaget och redo för spel i kommande träningsmatcher. Arkivbild.

Christian Eriksen är tillbaka i det danska landslaget och redo för spel i kommande träningsmatcher. Arkivbild.

Foto: Liselotte Sabroe /AP/TT

Fotboll2022-03-23 12:48

Alla minns vi de otäcka scenerna under sommarens EM-turnering. I mötet mot Finland på den danska nationalarenan Parken föll Danmarks stjärnspelare Christian Eriksen ihop på planen efter att ha drabbats av hjärtstillestånd.

Sedan dess har turerna varit många. En pacemaker har installerats och Eriksen lämnat italienska Inter och för danskägda Brentford i England.

30-åringen har än så länge gjort tre matcher för Premier League-nykomlingen och har nu tagits ut till landslaget inför träningsmatcherna mot Nederländerna borta och Serbien hemma.

Covidsmittad

Han missade söndagens möte med Leicester efter att ha smittats med covid-19 och hans landslagsmedverkan har spåtts vara i fara. Nu står det dock klart att Eriksen ansluter till truppen senare under dagen.

Frågan är om det blir comeback redan på lördag, på sin gamla hemmaplan Johan Cruijff Arena i Amsterdam där han brukade spela för Ajax.

– Vi behöver bara titta på exakt vad han har gjort i Brentford, där han började träna igen på söndag. Innan det har han missat träning fyra dagar i rad. Vi måste se hur mycket arbete han har gjort när vi får den senaste datan, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand.

"100 procent redo"

Hjulmand tillägger att det mest troliga scenariot är att att Eriksen börjar på bänken mot Nederländerna. Det bäddar i sådana fall för en återkomst på samma arena som han föll ihop på i somras.

– Han (Eriksen) är 100 procent redo att spela på Parken, säger förbundskaptenen.

Danmark är, likt sina kommande motståndare, klart för VM i Qatar sedan tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!