Eriksen tillbaka i Premier League: "Lycklig"

Christian Eriksen är officiellt tillbaka i den europeiska toppfotbollen. Med ett inhopp för sitt Brentford kunde dansken fira sina första minuter i Premier League sedan hjärtstilleståndet i somras. Men det blev dessvärre förlust i comebacken mot Newcastle med 0–2. –Att vara tillbaka är en fantastisk känsla, säger han i Viaplays sändning.

Brentfords Christian Eriksen var tillbaka i hetluften.

Fotboll2022-02-26 17:57

När Christian Eriksen föll ihop på planen i EM-premiären mellan Danmark och Finland var det nog få som trodde att han skulle spela fotboll på högsta nivå igen.

Men 259 dagar senare har Eriksen gjort sin Premier League-debut för Brentford hemma mot Newcastle.

Redan innan halvtid började den danska stjärnan värma upp, till publikens stora förtjusning.

Stående ovationer

Men det var först i den 51:a minuten som dansken kunde byta av sin landsman Mathias Jensen och kliva ut på den soldränkta planen i London, till ljudet av publikens glädjerop och ovationer.

Brentford behövde den positiva energin. Sedan Josh Dasilva fått rött kort redan i den tolfte minuten efter en ful satsning mot Matt Targett hade Londonlaget släppt in två mål i den första halvleken.

Men mycket mer än ett bättre försvarsspel och lite ökad press blev det inte av den positiva energin. Brentford misslyckades med att reducera, men stoppade åtminstone Newcastle från att utöka ledningen.

– Ta bort resultatet så är jag en lycklig person med tanke på vad jag och min familj varit med om, att vara tillbaka här är en fantastisk känsla och jag är bara glad att det händer, säger Eriksen.

Kontrakt säsongen ut

30-åringen har tidigare spelat i Premier League, då för Tottenham, och har gjort 51 mål på 226 matcher i ligan innan han värvades av italienska Inter.

Efter hjärtstoppet opererades en defibrillator i Eriksens hjärta, något som inte är tillåtet att spela med i Italien, så Eriksen fick hitta en ny klubb. Under transferfönstret i januari skrev han på för Brentford.

Eriksens kontrakt sträcker sig över resten av säsongen och den danska stjärnan har sagt att hans stora mål är att komma med i Danmarks VM-trupp.