Eriksen tillbaka som målskytt: "Får rysningar"

Christian Eriksen var tillbaka på Parken – som målskytt. 30-åringen slog till mot Serbien med ett fint långskott i den andra halvleken.

Christian Eriksen tillsammans med förbundskapten Kasper Hjulmand.

Fotboll2022-03-29 19:27

– Jag får rysningar av att vara tillbaka på Parken, göra mål och få det här mottagandet. Jag är otroligt glad för det, säger Eriksen till danska Kanal 5 efter 3--0-segern.

Danmark träningsspelar inför VM i Qatar. I lördags gjorde Christian Eriksen comeback i landslaget efter hjärtstilleståndet i somras.

30-åringen, numera i Brentford, blev inbytt i paus och gjorde mål direkt i förlustmatchen mot Nederländerna. Mot Serbien fanns Eriksen med direkt från start, på samma arena han föll ihop på under EM-premiären mot Finland.

Christian Eriksen, i kväll med kaptensbindeln då ordinarie lagkaptenen Simon Kjær inte var med, såg till att göra återkomsten till nationalarenan speciell med ett mål. Mittfältsstjärnan slog till med ett skott utifrån i den andra halvleken som innebar 3–0 för Danmark.

Det blev också matchens sista mål. Eriksen byttes ut till stående ovationer i den 80:e matchminuten. Övriga målskyttar var Atalanta-backen Joakim Mæhle och Frankfurt-mittfältaren Jesper Lindstrøm.