Eriksson bakom Djurgårdens seger

Magnus Eriksson var inblandad i båda målen när Djurgården bortaslog IFK Norrköping med 2–0. Vinsten innebar att Djurgården tar in på topptrion. I andra änden av tabellen tog jumbon Varberg säsongens tredje seger.

Djurgårdens Magnus Eriksson, i gul bindel, jublar med Haris Radetinac (9) efter 2–0-målet mot IFK Norrköping.

Fotboll2023-09-03 19:40

Djurgårdens lagkapten hade bara startat i 13 av 20 allsvenska matcher den här säsongen.

Nu visade Eriksson hur mycket han kan bidra med.

Eriksson sköt frisparken som hemmakaptenen Christoffer Nyman styrde i eget mål i 63:e minuten och 13 minuter senare var hemmamålvakten Oscar Jansson tvungen att lämna retur på Erikssons skott och Haris Radetinac kunde påpassligt skicka in 2–0.

– Jag tycker vi är ganska bra. I första halvlek startar vi bra, men sedan ger vi bort lite enkla bolltapp. Det är total kontroll i andra och vi är skarpa i straffområdet och gör två mål, säger Eriksson i Discovery+.

Djurgården, 40 poäng, tog därmed in på trean Häcken, som föll mot Degerfors, och är bara fyra poäng bakom.

Norrköping ligger sexa på 34 poäng.

I botten överraskade Varberg och tog säsongens blott tredje seger, 4–3 mot Brommapojkarna. Joakim Lindner avgjorde i 86:e minuten.

Jumbon har inte gett upp, men avståndet upp till AIK på kvalplats är åtta poäng.